Фиорентина се наложи с 2:1 над Милан на Стадио Артемио

...
Фиорентина се наложи с 2:1 над Милан на Стадио Артемио
Коментари Харесай

Фиорентина измъкна трите точки срещу Милан в мач с три спасени дузпи

Фиорентина се наложи с 2:1 над Милан на " Стадио Артемио Франки " в последния мач от седми кръг на Серия А. Двубоят бе изпълнен с трагични събития - два анулирани гола, замяна на попадения и три отсъдени дузпи, като и трите бяха избавени. В воин за " Ла Виола " се трансформира Давид де Хея, който напомни на всички, че е вратар от извънредно висока класа с двата избавени 11-метрови удара. Испанецът изигра роля и в решаващото попадение, маркирано от Алберт Гудмундсон в 73-ата минута

" Росонерите " можеха да съжаляват за пропилените благоприятни условия рано в срещата от Матео Габия и Алваро Мората, защото в 20-ата минута, след инспекция на видео помощник арбитрите, домакините получиха дузпа за нарушаване на капитана Тео Ернандес против Додо. Зад топката застана Мойз Кийн, само че стража на гостите Майк Менян хвана ъгъла и резервира нулевия резултат.



След половин час игра Кийн този път вкара кълбото в мрежата, само че е бил в състояние на засада и попадението не бе зачетено.

Пет минути по-късно обаче нищо не можеше да спре Фиорентина най-сетне да открие резултата. Бившият футболист на Милан Ясин Адли получи топката от странично мятане, преодоля съпротивата на Кристиян Пулишич и с невисок удар от границата на наказателното поле матира сънародника му Менян.

Една минута преди края на първата част бе ред и на " росонерите " да получат 11-метров углавен удар. Тижани Райндерс остана очи в очи с Давид де Хея и бе повален от другия капитан на терена - Лука Раниери. Но както и с предходната дузпа, вратарят бе този, който надви. Испанският пазач на домакините подсети за най-хубавите си години с това избавяне.

DE GEA️
— ACF Fiorentina (@acffiorentina)

Три минути след подновяването на играта нещастието на италианеца Кийн продължи, откакто той още веднъж вкара топката в мрежата, само че още веднъж бе в нередовна позиция.

Лошият мач за някогашния футболист на Ювентус се утвърди в 54-ата минута, когато той направи трета дузпа в днешния конфликт, откакто изрита сънародника си Габия в наказателното си поле. Тами Ейбрахам застана зад топката, само че вездесъщият Давид де Хея още веднъж хвана ъгъла и резервира мрежата си суха.

Натискът на Милан обаче се отплати след тъкмо час игра. Пулишич засече центриране на огромния виновник за " росонерите " Тео Ернандес и остави беззащитен стража на " Ла Виола ". Бившият състезател на Челси към този момент има пет гола и една асистенция в последните пет мача на своя тим.

Домакините претендираха за четвърти углавен удар за нарушаване на капитана Ернандес, само че това се оказа без значение за тях. В 73-ата минута Фиорентина още веднъж поведе в резултата, откакто Мойз Кийн отигра изритана топка от де Хея към Алберт Гудмундсон, който бе безукорен със завършващия си удар.

Albert Gudmundsson for the Viola! 2-1
— Lega Serie A (@SerieA_EN)

Пет минути преди края на дуела страстите взеха надзор върху старши треньора на " виолетовите " Рафаеле Паладино, който бе изпъден след гневна реакция против основния арбитър Лука Пайрето, което в последна сметка се оказа без значение за домакините, които зарадваха домакинската аудитория с трите точки.

Кийн можеше да се отплати за грешките си в днешния конфликт в 4-ата минута на добавеното време, само че италианецът разтресе напречния дирек с топовен изстрел.

След края на мача рожденникът Тео Ернандес си издейства и пряк червен картон за реплики по адрес на съдията, което приключи пагубното му показване в днешния конфликт.

По-рано през днешния ден Монца и Рома приключиха наедно 1:1. Артем Довбик бе прецизен за столичани в 61-ата минута, а девет минути по-късно Дани Мота изравни резултата.

С днешната победа Фиорентина се изкачи до 11-ото място с 10 точки. Милан има един пункт повече, само че се намира на шестата позиция.

След паузата за националните тимове " Ла Виола " ще гостува на Лече, до момента в който " росонерите " одобряват на " Сан Сиро " една от приятните изненади този сезон в Серия А - Удинезе.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР