В повече от 130 държави в целия свят 7-ми октомври

...
В повече от 130 държави в целия свят 7-ми октомври
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден за достоен труд

В повече от 130 страни в целия свят 7-ми октомври се празнува катоСветовен ден за заслужен труд. Отбелязва се по решение на конгреса на Международната организация на профсъюзите и сплотява синдикалисти от целия свят в напъните им за определяне и съблюдаване на работните права и взаимност.

Достойните условия на труд съгласно Европейската конфедерация на профсъюзите включват пет съществени правилото. Сред тях са закриване на краткотрайните работни места, които заплашват здравето и сигурността на работещите, като нанасят също вреди на пазара на труда и на стопанската система и въвеждането на по-добра организация на труда, основаване на удобна работна среда, обезпечаване на по-добър баланс сред работата и персоналния живот, опция за образование и развиване на уменията и квалификацията през целия живот.

Основен принцип е и мощната законодателна отбрана на работещите; създаване на обща система от обществени грижи за европейците, които сменят работата си всяка година; и стимулиране на обществения разговор и груповото договаряне при дейното присъединяване на обществените сътрудници в промените на пазара на труда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР