Разораната с багер дюна на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена.

...
Разораната с багер дюна на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена.
Коментари Харесай

Дюната на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена

Разораната с екскаватор дюна на къмпинг „ Смокиня” е окончателно унищожена. Това сочат резултатите от осъществената от Регионалната екоинспекция инспекция. Образуванието съставлява 1% от цялата предпазена околност „ Каваци” с обща повърхност 240 декара, заяви Нова телевизия.

Прокуратурата към този момент повдигна обвинявания на двама от арестуваните за унищожаването на дюните до къмпинг „ Смокиня” - на считания за гарант и за наетия да заравни терена багерист.

Преди месец и половина къмпинг „ Смокиня” осъмна разоран от екскаватор, вятърът е натрупал малко повече пясък и е заличил следите от машината, само че дюна няма. Полицията още не е открила притежателите на три каравани, нелегално вкопани в пясъка. Проверката кои са нарушителите е удължена до края на март.

Междувременно завърши инспекцията на туристическото министерство за нови случаи на повредени дюни по черноморското крайбрежие. Мобилните групи на Министерството на туризма обходили всички плажове, на които има дюни. Не са открити други нарушавания на други плажове с дюни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР