Разочарованието може да ви попречи да продължите напред в живота

...
Разочарованието може да ви попречи да продължите напред в живота
Коментари Харесай

7 съвета за справяне с разочарованието

Разочарованието може да ви попречи да продължите напред в живота и да постигнете триумф. Ето 7 неща, които можете да извършите, с цел да се преборите с него, препоръчани от психолога Михаил Коптин на профилирания уебсайт b17.
Разочарованието е нашата естествена реакция, когато не сме постигнали някаква цел. Всеки има друга приемливост към възприятие на незадоволеност. По какъв метод ще се оправим и какъв брой бързо ще се надигнем на крайници още веднъж след сходно прекарване зависи от уменията ни да сме търпими и да одобряваме загубите.
Често тази реакция е съпроводена от изтощение, стрес, яд и даже ниско самочувствие. През целия си живот се сблъскваме с доста разочароващи обстановки и по тази причина е значимо да имаме верните принадлежности за справяне с тях. 
Наличието на стимулирано отношение оказва помощ за понижаване на вероятността от незадоволеност и ви оказва помощ да се възстановите по-бързо от отрицателните страсти. Не забравяйте, че разочарованието е прочувствена реакция на неуспех.

7 съвета за справяне с разочарованието


Анализирайте какво ви е довело до разочарованиеГневът, разочарованието, безпомощността, стресът, непростителността и горчивината са най-честите усеща на отчаяние. За да преодолеете разочарованието, първо би трябвало да разберете какво е довело до тези усеща.
За да разберете за какво сте реагирали по този метод, значимо е да определите какво ви е разстроило. По този метод можете да погледнете на казуса от друга позиция и да имате по-добър късмет да се справите с разочарованието си идващия път.
Приемете случилото сеВажно е да запазите успокоение и да обмислите случилото се. Много хора носят своите разочарования в себе си месеци или години. За да предотвратите това, би трябвало да приемете възприятията си, само че това също значи, че би трябвало да признаете, че не сте канализирали възприятията си вярно.
Това не би трябвало да е огромен проблем в живота ни, най-малко като се има поради, че всички вършим неточности. Те са част от живота, също както и триумфите. Признаването, че не сте постигнали задачите си, не значи, че не можете да опитате да ги постигнете още веднъж. 
Учете се от грешките сиИ науката, и духовните учители са единомислещи, че разочарованието е източник на знание. Знаем това от десетилетия и все пак доста хора пропущат шанса да се учат от грешките си. Когато го погледнете от друга позиция, възприятието на отчаяние се трансформира във опция.
Вече ви насърчихме да откриете източниците на вашето отчаяние. Ако извършите това и приемете, че нещата са се развили по този начин, както са се случили, можете да се поучите от грешките си. Как да стане това? Ето няколко хрумвания:Направете крачка обратно, дишайте постепенно и се успокойте, в случай че се почувствате завладени от емоции;Ако нещо не работи както очаквате, спрете и помислете какво може би вършиме погрешно;Потиснатата отмалялост може да ви се отрази отрицателно – уверете се, че си почивате и презареждате батериите си, с цел да работите по-добре;Съобразете упованията си с това, което можете да постигнете (завишените цели могат да доведат до още по-голямо разочарование).Бъдете гъвкави по отношение на идващите си целиПланирайте какво ще вършиме нататък, с цел да избегнете повторни отрицателни последици от разочарованието. Това значи, че би трябвало да сте гъвкави по отношение на идващите си цели, по отношение на периода, в който очаквате резултати, по отношение на способността си да се адаптирате, по отношение на времето, което си давате, с цел да се успокоите, и гъвкави по отношение на сложността на самия проблем.
Голяма част от разочарованията получавате поради нелюбов към себе си. Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са значими. Няма нищо неприятно в това да поставите личните си ползи над тези на другите, изключително в случай че знаете, че това ще ви спести доста разочарования.
Знайте границите сиВсички имаме граници. Като разпознавате рестриктивните мерки си, можете да определите компликацията на задачите си и да разработите тактики за превъзмогването им. Например, в случай че почтено признаете слабостите си, можете да работите, с цел да ги превърнете в мощни страни.Ако превишите границите си, без да извършите това, естествено е да настъпи отчаяние. 
Не се опасявайте да поискате помощИзслушването на мнението на околните или даже просто чувството на тяхната обвързаност и интерес може да ви помогне в сложни обстановки.
Понякога ключът към оправянето с раздразнението е да помолите за помощ – както професионална, по този начин и такава която можете да намерите наоколо до вас. Запомнете: не се сравнявайте с другите. Всички имаме разнообразни равнища на приемливост и всеки се възвръща от сходни обстановки по своему и в периоди, които подхождат на неговата душeвност. 
Вашият сътрудник, другари, член на фамилията или сътрудници могат да бъдат рамо, на което да поплачете и да излеете разочарованието си. В прям диалог може да чуете друга от вашата позиция, която да ви приземи и успокои. Ако положението ви продължава – потърсете професионална помощ, защото е доста евентуално зад привидното неспокойствие да са скрити други проблеми като липса на самочувствие, страхове и др. 
Стани и продължиВ последна сметка единственото жизнеспособно решение е да станете и да продължите напред. Разбира се, би трябвало да отделите време да подредите мислите и възприятията си, с цел да можете да предприемете идващите стъпки по-уверено и твърдо.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР