Разнопосочни реакции след присъдата на подсъдимия за катастрофата, при която

...
Разнопосочни реакции след присъдата на подсъдимия за катастрофата, при която
Коментари Харесай

Реакции след присъдата: Подсъдимият за убийството на Милен Цветков получи 9 г. затвор

Разнопосочни реакции след присъдата на подсъдимия за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков.

Вчера стана ясно, че Кристиян Николов е наказан дефинитивно на 9 години затвор с решение на Върховния касационен съд. Присъдата е подписана с изключително мнение от един от съдиите.

Адвокат Менко Менков съобщи пред bTV, че това е пробив в правосъдната процедура за последните 33 години

Точно на Великден през 2020 година Милен Цветков стопира на кръстовище в колата си на червен светофар. Секунди по-късно черен джип го блъска без спирачен път. Зад кормилото на джипа е тогава 22-годишният Кристиан Николов, който е карал под въздействието на канабис и амфетамин. 3 години и 3 месеца по-късно присъдата за Кристиан е дефинитивна - 9 години дейно. Тя беше оповестена през вчерашния ден и още нощес Кристиан беше отведен от полицията в пандиза.

Малко след 18 часа на 19 април 2020 година Колата на журналиста Милен Цветков е отнесена от джипа на Кристиан Николов, до момента в който е на червен светофар. На косъм от злополуката са и хората, които пресичат на пешеходната пътека. Три години след воденето на правосъдни каузи юристът на околните на Цветков намира решението за триумф.

Подсъдимият за убийството на Милен Цветков получава девет години затвор

" Това е пробив, тъй като в последните десетилетия държавното обвиняване в лицето на прокуратурата се въздържаше да повдига обвинявания за умишлени закононарушения при ПТП и от тази позиция прокурорите заслужават възторженостти, тъй като се осмелиха да поддържат обвиняване пред първата инстанция за закононарушение при възможна предумисъл. В последната инстанция също прокурорът поддържаше тази теза, дружно с нас ", съобщи Менко Менков.

" Върховен касационен съд най-просто казано сподели: не карайте повече транспортни средства след приложимост на опиати, тъй като става неприятно за вас. Това е добре за генералната предварителна защита ", добави той.

Присъдата по делото за гибелта на Милен Цветков е девет години

Според юриста на Кристиан Николов наказването от 9 години е прекалено.

" Безпрецедентната експедитивност, с която присъдата му бе издадена и приведена в осъществяване, удостовери нашите опасения, че не търсенето на правдивост стимулира работата на държавния уред по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на големия медиен и публичен напън, който прокуратурата генерира по това дело, не без помощта на доближените си медии, които демонизираха облика на Николов ", съобщи Любомир Таков.

Според юрист Любомир Таков - висшата правосъдна инстанция е основала доста рисков казус, приемайки съществуването на възможен предумисъл.

Присъдата не е дефинитивна

" Решението на съда е подписано с изключително мнение от една от съдиите. За разлика от сътрудниците си арбитър Петя Шишкова показва, че съгласно нея закононарушението не е осъществено при възможен предумисъл, а по несъобразителност ", се показва в решението на Върховния касационен съд.

Присъдата е дефинитивна. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР