Разноликата сръбска опозиция готви за идната събота рекорден по големина

...
Разноликата сръбска опозиция готви за идната събота рекорден по големина
Коментари Харесай

Сръбската опозиция готви рекорден протест срещу президента Вучич

Разноликата сръбска съпротива готви за идната събота рекорден по величина митинг против президента Александър Вучич. В Черна гора пък съперниците на президента Мило Джуканович упорстват за основаване на държавно управление на националното единение.

 © БГНЕС
След 17-ия следващ съботен митинг против президента на Сърбия Александър Вучич Белград се готви за война на манифестации сред него и опозицията. Вучич прикани своите последователи да се съберат в столицата на 19 април, с цел да покажат, че са повече от протестиращите. Опозицията нощес провежда различна новинарска емисия пред публичната РТС и заяви за огромна проява идната събота, в случай че дотогава Вучич не подаде оставка и не бъдат свикани избори.
Бранислав Лечич, артист: Ако тези условия не бъдат изпълнени, цяла протестираща Сърбия ще се събере в Белград на 13 април, с цел да на узурпаторския режим каже каквото би трябвало!
Като студентски, само че отворен за всички, които желаят, е умислен митингът идната събота. Младите сърби упорстват, че нито са леви, нито десни или центристи.

Аня: Аз откровено се надявам, че това ще продължи да е цивилен митинг. Ние сме тук на първо място тъй като не сме удовлетворени от политическата обстановка като цяло.
В черногорската столица Подгорица мотото на седмия съботен митинг против Мило Джуканович и корупцията беше " Лека нощ на последната балканска автокрация ". Опозиционните водачи подписаха Споразумение за бъдещето. То планува сформиране на държавно управление на гражданското единение с мандат да провежда почтени и свободни избори. Това ще стане обаче, единствено в случай че президентът сдаде властта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР