Разногласия за старта на учебната година. 73% от родителите застават

...
Разногласия за старта на учебната година. 73% от родителите застават
Коментари Харесай

73% от родителите застават срещу идеята за по-ранно начало на учебната година

Разногласия за старта на образователната година. 73% от родителите застават против концепцията за по-ранно начало, предава Нова тв.

Учениците също са срещу. Между шефове и учители обаче има разминаване в позициите. Трябва ли да догоним европейските стандарти и точно в продължителността на образователната година и ваканциите ли ще се показва това?

" Българските деца не учат по-малко от европейските като дълготрайност. В статистиката сме над средата. Коледната почивка ни е най-малка, съпоставено с Европа. Не би трябвало да се не помни, че образователен материал, който при нас се учи в 5 клас, в Европа се преподава в 8 клас ", това сподели в " Социална мрежа " Юлиян Петров от КТ " Подкрепа ".

Относно наличието на образователния материал синдикалистът напомни, че към този момент от десетина години се приказва за понижаване компликацията и академичността му, а сега се образува група, която да работи извънредно в тази посока.

" Съпротивата на родителити бе провокирана от метода, по който бе показана концепцията за смяна началната дата на образователната година. Родителите желаят повече качество в образованието, а не безсмислени съгласно тях смени на дати ", сподели Пламена Николова от " Национална мрежа за деца ".

Според нея казусът на нашата образователна година не е в продължителността, а в разпределянето на времето в нея.

" Ако желаеме да усилваме образователното време, както и ефикасността на образованието, това може да се случи и в актуалната стратегия. Не е нужно да  се трансформира краят и началото на образователната година ", уверена е Николова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР