Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски участък в

...
Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски участък в
Коментари Харесай

68 души загинаха при размирици и пожар във венецуелски полицейски участък

Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски сектор в централния град Валенсия доведоха през вчерашния ден до гибелта на 68 души, съобщи Ройтерс, цитирайки известия на управляващите и очевидци. Полицията разпръсна със сълзотворен газ членове на фамилиите, очакващи вести пред сектора. Властите не оповестиха информация за случилото се до късно вечерта.

Прокуратурата е назначила четирима прокурори, които да изяснят по какъв начин тъкмо са се развили трагичните събития, довели до гибелта на десетки хора, съобщи през вчерашния ден в Туитър основният прокурор Тарек Сааб. Според Хесус Сантандер, представител на управляващите на щата Карабобо, правосъдните лекари дефинират броя на жертвите, а един служител на реда е прострелян в крайници. Пожарната е изгасила пламъците. 
По първични сведения протестът е почнал с взимане на охранители за заложници и подпалване на дюшеци от пандизчиите, съобщи ДПА. 
Венецуелските затвори са печално известни като пренаселени и цялостни с оръжия и опиати. Размирици с десетки жертви не са необичайност. Заради пренаселеността на пандизите силите на реда са длъжни да употребяват полицейските сектори за дълготрайно задържане на обвинени, на процедура като краткотрайни затвори.
В доста от венецуелските затвори от десетилетия няма ред и не се съблюдава законът. Затворници постоянно носят намерено автоматизирани оръжия и гранати, употребяват опиати, а надзирателите не могат да им попречат. " В тези подземия има хора, за които управляващите не знаят, че съществуват, тъй като не се осмеляват да влязат ", споделя Умберто Прадо, венецуелски деятел за правата на пандизчиите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР