Разместване настъпи в световната класация на най-богатите хора. Вече под

...
Разместване настъпи в световната класация на най-богатите хора. Вече под
Коментари Харесай

Най-богатият индиец влезе в топ 3 на най-състоятелните хора

Разместване настъпи в международната ранглиста на най-богатите хора. Вече под номер 3 е индийският милиардер Гаутам Адани, който във вторник тази седмица изпревари Бернар Арно.

Със положение в размер на 137 милиарда $, съгласно Bloomberg Billionaires Index, Адани е първият в историята азиатец, който доближава до челната тройка. Преди него са единствено създателят на Amazon Джеф Безос (със 153 милиарда долара) и основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск (с 251 милиарда долара), написа CNBC.

Разместването в класацията идва единствено 6 месеца, откакто Адани бе разгласен за най-богатия човек в Азия. Той добави 60.9 милиарда $ към благосъстоянието си през тази година, което го трансформира в единственият в топ 10, който не записва спад в положението си през 2022 година

Историята на Адани е забавна. Той извървява дълъг път от отпадането от колежа още през втората година в Gujarat University до сортировач на диаманти. Адани е създател на Adani Group - корпорация, която разполага с голямо портфолио от компании в разнообразни промишлености, в това число пристанища, въглища и енергетика.

 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Gautam Adani (@gautam.adani)

 

Индиецът бе разгласен за милиардер през 2008 година Двадесет години откакто започва своята компания за експорт на артикули. 60-годишният предприемач изпревари Бил Гейтс в листата на богатите през юли, откакто Гейтс разгласи, че ще даде 20 милиарда $ на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ".

Дали Адани ще успее да се задържи в топ, ще разберем. Анализатори таят подозрения по отношение на размера на отговорностите на неговата компания, които набъбнаха по време на експанзията й. Едно повишение на цените на акциите на компании като LVMH на Арно или Microsoft на Гейтс може да накара Адани да изпадне от челната тройка.

В момента 10-те най-богати хора на планетата са:

Илон Мъск — 251 милиарда $
Джеф Безос — 153 милиарда $
Гуатам Адани — 137 милиарда $
Бернан Арно — 136 милиарда $
Бил Гейтс — 117 милиарда $
Уорън Бъфет — 100 милиарда $
Лари Пейдж — 93.3 милиарда $
Сергей Брин — 95.8 милиарда $
Стив Болмър— 93.7 милиарда $
Лари Елисън — 93.3 милиарда $

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР