Разликата в доходите между най-богатите и най-бедните в България е

...
Разликата в доходите между най-богатите и най-бедните в България е
Коментари Харесай

Разликата в доходите на най-богатите и най-бедните в България е над 8 пъти

Разликата в приходите сред най-богатите и най-бедните в България е малко над 8 пъти. Средно този индикатор за страните от Европейски Съюз е 5,5 пъти, което прави страната ни рекордьор в отрицателната ранглиста.

Годишният отчет за заетостта на Европейска комисия, който стана факт в края на 2020-а, сочи, че наред с неравенствата България получава отрицателна оценка и по редица други индикатори.

В документа се проучва въздействието на пандемията от Covid-19 върху заетостта и общественото състояние в Европа. Докладът се състои от три съществени глави. Първата показва систематизиран обзор на главните трендове в обществената сфера и трудовите пазари в Европейски Съюз, както и главните провокации пред тях. Втората глава подчертава върху количественото изражение на основните обществени индикатори. Третата глава е отдадена на заетостта и икономическите политики в обществената сфера, които бяха извършени досега от всички страни от Европейския съюз през 2020-а година.

Икономическият специалист от КНСБ Любослав Костов разяснява, че и на първи прочит България " свети в алено " по редица индикатори, съгласно този отчет на Европейска комисия.

" Това, че свети в алено значи, че обстановката е сериозна или ни е дадена допустимо най-слабата оценка в цели 6 категории, което е най-вече по отношение на останалите страни от Европейски Съюз. Тези 6 индикатори са - прибързано овакантяване на образованието; неравноправие в доходите; риск от беднотия и обществено изключване; младежите, които нито учат, нито работят; въздействието на обществените прехвърляния върху понижението на бедността; самостоятелно равнище на базови цифрови умения. По всички тези индикатори страната ни е на последно място в Европейски Съюз ", уточни той, представен от БНР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР