Разликата между „Има такъв народ“ ГЕРБ-СДС е по-малко от 1,5

...
Разликата между „Има такъв народ“ ГЕРБ-СДС е по-малко от 1,5
Коментари Харесай

Тренд: Избирателната активност ще реши резултатите от вота


Разликата сред „ ИТН “ ГЕРБ-СДС е по-малко от 1,5 %, което действително е към 45 000 гласа. Което значи, че партията на Слави Трифонов напълно действително може да стане първа политическа мощ след вота на 11 юли.

Резултатите са от изследване на организация „ Тренд “, извършено сред 11 и 18 юни по поръчка на „ 24 часа “.

Според допитването, ГЕРБ получават 21,7% поддръжка, а Има Такъв Народ – 20,2 на 100. При партията на Бойко Борисов има отчетлива ерозия, губят проценти спрямо изборите през април, разяснява социологът Димитър Ганев пред Нова тв. При „ ИТН “ пък има лек растеж.

Всичко зависи от изборната интензивност.При по-висока - към 58% примерно можем да чакаме победа на Има Такъв Народ, при по-ниска ще има паритет, а при доста ниска интензивност успеха еза ГЕРБ, те имат постоянен и мобилизиран електорат, уточни Ганев.

Той счита, че интригата на идните избори ще бъде за 4 място,заради изключително околните резултати на Демократична България (11.2%) и Движение за права и свободи (10.9%). И двете обединения имат капацитет и запас в чужбина и тяхното място ще се реши от чужбина.

Българска социалистическа партия стои устойчиво на третото място с 16, 1%, на сериозна отдалеченост, както от втория, по този начин и от четвъртия.

И трите протестни партии разполагат с по-голяма външна страна. Партиите на митинга имаха в предходния парламент 92 мандата, в този момент могат да пораснат с 30 мандата, уточни анализаторът. Ясно е че би трябвало четвърти за кабинет. Според Ганев Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще поддържат съдружен кабинет. Ако Патриотите влязнат в Народното събрание, това няма да промени картината в бъдещото Народно заседание, съобщи Ганев.

Един месец след началото на активността си, работата на служебния кабинет е оценен позитивно от 35% от българите, до момента в който 42% показват отрицателна оценка.

48% от всички пълнолетни българи декларират, че сигурно ще упражнят правото си на глас на идните предварителни парламентарни избори, до момента в който 30% към момента се двоумят дали да гласоподават. Малко над една пета (22%) заявяват, че няма да гласоподават.

Сред деклариралите, че ще гласоподават на идните предварителни парламентарни избори, 81% твърдо са решили за кого ще гласоподават, до момента в който 19% към момента се двоумят за кого ще дадат гласа си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР