Различното "третиране" на Северна и Южна България продължава вече 28

...
Различното "третиране" на Северна и Южна България продължава вече 28
Коментари Харесай

Зеленогорски се обяви за децентрализация на общинските финанси

Различното "третиране " на Северна и Южна България продължава към този момент 28 години. Северът се трансформира в икономическа пустиня заради пренебрегването на проблемите от страна на страната през годините. Това съобщи пред BiT Найден Зеленогорски, заместник-председател на „ Движение България на жителите “.

Многократно сме поставяли тематиката, само че доста държавни управления не осъзнаха грешката си. Докато на север от Стара планина 40 години не може да се довърши една автомагистрала, да се направи тунела под Шипка, нито обещаваните скоростни пътища, плановете в Южна България вървяха с цялостна мощ. В първото държавно управление на Борисов даже бяха отклонени средства от Е-79 до Видин, с цел да се довърши автомагистрала Тракия. Сега при Видин има мост към Румъния, само че не и път до него, сподели Зеленогорски.

Вече 25 години настояваме да има децентрализация на общините и повече пари да остават там, където се създават, с цел да могат общните да се конкурират и да се развиват. Вместо това държавните управления централизират средствата и стягат хватката на локалните управляващи, сподели той. На дневен ред би трябвало да се сложи и тематиката за въвеждане на второ равнище на локално самоуправление посредством смяна в Конституцията, добави Зеленогорски.

Време няма. Хората бягат от бедните райони, тъй като в София получават в пъти по-високи заплати. Ако не желаеме елементи от България да станат същинска пустиня, би трябвало да се обърне съществено внимание и на инфраструктурата, и да се намерят способи за задържане на младежите там, безапелационен бе той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР