Различни вкус, качество, отглеждане на животните и пряка връзка между

...
Различни вкус, качество, отглеждане на животните и пряка връзка между
Коментари Харесай

Столичани предпочитат фермерските пазари заради различен вкус и връзката между производител и клиент

Различни усет, качество, развъждане на животните и директна връзка сред производител и клиент. Тези аргументи показаха столичани пред БГНЕС като фактори да посещават фермерските пазари пред обичайните.


Вера показа за БГНЕС, че към този момент си е купила яйца и кисело мляко, а в този момент ще си купи и домати. „ Всяка сряда пристигам тук на фермерския пазар пред Министерството на земеделието. Разликата във усета е доста по – огромна, да вземем за пример за доматите усетът е непостижим, макар че цената е по – висока ”, сподели тя, след което разясни, че за яйца идва особено тук, тъй като са по – огромни и доста по – вкусни. „ Сигурна съм, че са от свободни и хуманно гледани кокошки, което за мен е значимо. Има и превъзходен самун, като цяло продават някои артикули, които несъмнено са доста по – вкусни и доста по – качествени ”, счита Вера.

Румяна, която одеве си купи домати от фермерския пазар до Министерството на земеделието сподели, че постоянно пазари от тук поради положителната продукция. „ Тук е добра продукцията и по тази причина избирам фермерските пазари пред обичайните ”, сподели още тя.

Петър Георгиев, който създава сладка, сиропи и някои типове плодове и е на пазара от 5 години показа за БГНЕС, че ползата към фермерските пазари се ускорява, тъй като е налице директната връзка сред производителите на храни и крайния клиент. „ Комуникацията е доста тясна и противоположната връзка е налице незабавно, клиентите споделят дали имат забележка и по какъв начин тя да бъде усъвършенствана. Дори се е случвало клиентите да ни оферират някои предписания с молба да ги осъществяваме и мисля, че тук може да се откри същинското ”, сподели Петър Георгиев.


Зорница Ангелова, която продава био телешко месо, посочи, че съгласно думите на клиенти продуктите на фермерските пазари са доста по – качествени. „ Начинът на подготвяне, качеството и развъждането на животните е доста по – друго, усетът е доста по- кондензиран ”, сподели още Зорница Ангелова.

На фермерския пазар пред Министерството на земеделието цената на доматите е 5, 00 лева./ кг., а на яйцата цената варираше съгласно размера от 5,50 лева до 7,50 лева за 10 броя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР