Разкриването на редовни пътнически линии с полети от Пловдив до

...
Разкриването на редовни пътнически линии с полети от Пловдив до
Коментари Харесай

Обмислят редовни полети от Пловдив до Истанбул и Бурса


Разкриването на постоянни пътнически линии с полети от Пловдив до градовете Бурса и Истанбул обсъждаха на работна среща кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Тодор Чонов, комерсиалното аташе на Генерално консулство на Република Турция в Пловдив Армаган Ал и представители на управлението на Летище Пловдив – Дойчин Ангелов, ръководител на Съвета на шефовете и Красимир Пешев, изпълнителен шеф. Ще бъде проучена опцията на по-късен стадий да се разкрие и линия до столицата Анкара.

По време на диалозите Армаган Ал разясни, че изследванията на турската страна демонстрират огромен капацитет за вложения в района към града и летище Пловдив. Той добави, че десетки представители на бизнеса и неправителствения бранш от побратимения на Пловдив град Бурса са декларирали поддръжката си за откриване на постоянни линии до Турция.

„ Летище Пловдив е приоритет за мен от години. Имам увещание и на държавно равнище за поддръжка в развиването му “, съобщи кметът Здравко Димитров и добави, че интермодалният терминал също е с потенциал, който би трябвало да се има поради при вложения в района на летището.

От лятото на тази година пловдивски туроператор ще прави чартърни полети до туристическите курорти Мармарис и Анталия. Това обявиха от управлението на летището и разясниха, че сега се прецизират броя полети. Генералното консулство ще спомага и за увеличение на туристопотока от Република Турция, за посещаване на курортите у нас през зимния сезон.

В продължение на диалозите за задълбочаване на съдействието страните ще посетят летището на 30-май където ще проведат работна среща по тематиките.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР