Разкрита е престъпна група за заличаване и подмяна на идентификационни

...
Разкрита е престъпна група за заличаване и подмяна на идентификационни
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив разби престъпна група за крадени автомобили

Разкрита е незаконна група за изтриване и замяна на идентификационни номера на крадени коли. В Пловдив са арестувани четирима мъже.

Става дума за проведена незаконна група с най-малко шестима души, на които към този момент са повдигнати обвинявания, а четирима от тях са в ареста. Схемата е работила най-рано от началото на 2022 година, когато доста безценен автомобил е бил откраднат в пловдивско село и е открит в хода на интервенцията в друго пловдивско село при един от арестуваните. Той и останалите са имали стройно проведена активност по пренабиването на номерата на рамите на крадените коли, както и тези на моторите.

Това е било належащо, с цел да може пред " Пътна полиция " крадените коли, част от тях от Германия, да бъдат съответно регистрирани. Те са подпомагани от 74-годишен мъж на столичен адрес, у който са открити голям брой бланки и документи, които са служили за напредване на цялата документи. Главните настоящи лица в схемата са мъж и жена - на 54 и 53 години, от София.

    " Организацията, която е била основана от обвинените, е извънредно тайна. Основният обвинен, който подправя идентификационните номера на колите до него достъп няма. Свързването става посредством брачната половинка му и всеки, който има интерес да бъде фалшифициран идентификационен номер на автомобил, се свързва с нея, заплаща сумата от 6000 лева таксата, след което обвиненият няма лично хале, няма база, където да прави тази активност, отива на място и в границите на два до четири часа, без значение къде е това място, може да е на територията на цялата страна, се случва подмяната със съответните подизпълнители - един прави шрифтове, различен подправя документи ", изясни Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура - Пловдив.

Четвъртият арестуван в схемата е заловен на мястото на престъплението във врачанското село Айдемир сега на пренабиването на рамата и номера на мотора на товарен камион-влекач. С него е щяло да бъде направена огромна застрахователна машинация или най-малко опит, който към този момент е осуетен от полицията. Всички арестувани ги грози затвор от над 5 години. По-късно през днешния ден следобяд съдът в Пловдив ще гледа ограниченията на трима от арестуваните, а един е пуснат под гаранция от 10 000 лв..
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР