Разкрита е организирана престъпна група, занимавала се с документни измами

...
Разкрита е организирана престъпна група, занимавала се с документни измами
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за документни измами и пране на пари

Разкрита е проведена незаконна група, занимавала се с документни измами и пране на пари на територията на Варна и Силистра. Бандата е била разбота през вчерашния ден при профилирана интервенция на чиновници на ГДБОП от Варна и Добрич, под управлението на Окръжна прокуратура-Варна, разгласи на брифинг в морската столица окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

От октомври предходната година групата е направила голям брой закононарушения, от които са нанесенищети за 100 000 лв.. Правили сазаявки от името на български жители, които трайно са се открили в чужбина, употребявали са техните данни, след което с неистинен публични документи на тези лица са получавали и заеми, изясни прокурор Конов.

Групата се състои от четирима души на възраст сред 31 и 43 години, като неин уредник е 36-годишен силистренец с букви К.К. Той и един от участниците са арестувани за период до 72 часа. И на четиримата са повдигнати обвинявания.

Част от парите са открити. Работата по доказване и документиране на незаконната активност на групата продължава. Изясняват се спомагателни елементи към присъединяване на всеки един от тях в осъществяването на действията.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР