Разказът с научнофантастични елементи На Димитър – поет“ на Здравка

...
Разказът с научнофантастични елементи На Димитър – поет“ на Здравка
Коментари Харесай

Здравка Евтимова след наградата от САЩ: Радостта е само миг

Разказът с научнофантастични детайли „ На Димитър – стихотворец “ на Здравка Евтимова получи диплом за най-хубав роман на книжовен конкурс в Съединени американски щати. Разказът с преводно заглавие на британски For Dimitar – A poet, е събрал най-вече гласове от писатели и читатели на

„ Много се зарадвах, само че постоянно поставям граници на насладата, тъй като това е единствено миг. Този роман е, в действителност, скъсен вид на един роман, който излезе в „ Офнюз “. Исках да бъде по-кратък и събран и го направих на британски в по-къс вид. Радвам се, че са го оценили “, разяснява авторката пред Българска телеграфна агенция.

Нейната история е предпочетена измежду 10-те най-хубави разкази с научнофантастични детайли. Гласуването в платформата Critters е разграничено в 38 категории, измежду които най-хубав научнофантастичен разказ, най-хубаво списание за научна фантастика, най-хубав илюстратор, най-хубава критико-аналитична публикация,  отразяваща научнофантастично произведение. И още – категории за най-хубав разказ с детайли на смут, най-хубаво фентъзи, най-хубав редактор на научнофантастична литература и други Това е 25-ото гласоподаване в историята на Critters.

След тази вест издателят от Starship Sloane Publishing е почнал работа по издаването на нов разказ на Здравка Евтимова в Съединени американски щати.

„ Книгата, която се чака да излезе, се споделя He May Wear My Silence ( " Той може да облече моето безмълвие " ) - стих от стихотворението „ Нямото момче “ на Федерико Гарсия Лорка. “ 

 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР