Разходката в парка или гората ги кара да се чувстватдобре.

...
Разходката в парка или гората ги кара да се чувстватдобре.
Коментари Харесай

Как природата ни дарява със здраве


Разходката в парка или гората ги кара да се усещат

добре. И това не е просто

поради

възприятието

за независимост, което усещаме.

Още от развиването и разпространението на японския "shinrin-yoku " ( "горска баня "), науката от ден на ден поддържа всички позитивни способи, по които тялото реагира на природата.

Екип откриватели от Университета в Източна Англия са изучавали данни от 20 страни, включващи повече от 290 милиона души, с цел да потвърдят теорията, че времето, прекарано измежду природата , има обилни и широкообхватни изгоди за здравето. В отчета се заключава, че експозицията на "зеленина " - избрана като "открита, неразвита земя с естествена растителност, както и градски зелени площи, включващи градски паркове и озеленени улици “ носят редица изгоди за здравето.

Такива са: понижаване на риска от диабет вид II, сърдечносъдови болести, преждевременна гибел и прибързано раждане . Освен това усилва продължителността на съня.

Хората, живеещи по-близо до природата, имат и по-ниско кръвно налягане, сърдечен темп и понижава равнищата на кортизола (хормонът на стреса). Зеленото пространство може да предложи и повече благоприятни условия за физическа интензивност и другарство, да вземем за пример.

Всички знаем, че измежду природата и въздухът е доста по-чист, което е задоволителна причина по-често да прекарваме времето си там.

Изследователите се надяват, че такива изследвания ще вдъхновят хората да излизат на открито повече и ще насърчат политиците и градоначалниците да влагат повече средства в основаването, възобновяване и поддръжката на паркове и зелени пространства.

Свързани публикации.. По-близо до природата - по-малко стрес 0 Балнеотерапия – когато природата укрепва организма 0 Защо децата би трябвало да поддържат връзка с природата? 0

Някои изследвания са открили, че даже единствено наблюдаването на природата усилва общото благополучие и благоденствие. Отбелязвайки големия стрес (11,7 милиона работни дни се губят годишно заради стрес, меланхолия или безпокойствие ), горните констатации биха могли да имат доста позитивни въздействия.

Времето, прекарано измежду природата, укрепва и имунната система и оказва помощ за понижаване на възпаленията . В Япония откривателите към този момент са разкрили, че дърветата отделят антимикробни органични съединения.

Затова вместо автоматизирано да прибягваме до лекарства за всички типове проблеми и леки неразположения, можем първо да опитаме ползотворните резултати на природата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР