Разходите за застраховка и привеждане в съответствие с данъчните изисквания

...
Разходите за застраховка и привеждане в съответствие с данъчните изисквания
Коментари Харесай

Разходите на транспортните фирми остават високи заради санкциите срещу Русия

Разходите за застраховка и привеждане в сходство с данъчните условия ще останат високи за транспортните компании, на фона на комерсиалните ограничавания, наложени от западните страни против Русия, предвид на вероятността за още по-широкомащабни наказания, оказващи по-голям напън върху международната търговия. Това демонстрират данни от изследване на правната адвокатска фирма Ди Дабъл Ю Еф (DWF), извършено сред октомври и ноември предходната година и включващо мениджъри на водещи транспортни компании от автомобилния, железопътния, морския и въздушния бранш, осведоми Ройтерс.

Русия е изправена пред голям брой наказания, наложени й от Запада, поради нашествието в Украйна. Заедно със съществуващите към този момент наказания против страни като Иран и Венецуела, ограниченията ускориха комерсиалната тежест върху фирмите.

Според изследването, в което са взели участие ръководители на компании с доходи, вариращи от 1 до 100 милиарда $, 64 % от интервюираните мениджъри чакат нараснали разноски за застраховка. Идентичен дял е бил на мнение, че въвеждането на сходни интернационалните наказания ще зачести в бъдеще. 56 % имат вяра, че свят с повече наказания би представлявал по-голям риск за техния бизнес, предаде Българска телеграфна агенция. 

" Санкциите против Русия усилват забележителното бремето на разноските за привеждане в сходство ", сподели Джонатан Мос, световен началник на транспортния бранш на Ди Дабъл Ю Еф. Според него е имало доста нарастване на застрахователните награди, свързани с авиацията, мореплаването, енергетиката, политическия риск и киберсигурността.

Увеличаването на исковете свързани със самолети, блокирани в Русия и плавателни съдове, блокирани в черноморските пристанища, както и предстоящите бъдещи загуби, сривът на възвращаемостта на вложенията, пониженият транспортен потенциал и рецесионният напън способстваха за невиждано високите застрахователни награди, изясни Мос.

" Назрява съвършена стихия ", добави той, визирайки невъзможността на застрахованите да получат достъп до своите активи, до момента в който застрахователите не могат да проверяват исковете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР