Разходите за пътуване със самолет могат да играят много по-голяма

...
Разходите за пътуване със самолет могат да играят много по-голяма
Коментари Харесай

Това са най-бюджетните дестинации за почивка през 2024 г., има и българска

Разходите за пътешестване със аероплан могат да играят доста по-голяма роля при вземането на решение къде да отидете за някои дестинации повече, в сравнение с за други - само че за благополучие има доста места, където парите ви ще стигнат за по-дълго. Кой е споделил, че бюджетът би трябвало да пречи на мегапътешествието, което сте си поискали?

За да хвърлим малко светлина върху по-достъпните дестинации, които да посетите тази година, получихме информация от 18-ия годишен отчет на Post Office Travel Money - " Holiday Money Report ".

Това изследване включва смяна в цената на валутата по отношение на английската лира, както и локалната цена на осем съществени туристически артикули (кафе, бира, кола, вино, вода, слънцезащитен крем, репелент против инсекти и тристепенна хранене), с цел да се дефинира кои дестинации са най-достъпни.

И за 2024 година първото място заема Хой Ан във Виетнам! Общата стойност на тези туристически покупки е единствено 51,18 паунда (59,67 евро, 64,54 долара), като репелентът против инсекти и локалната бира са по-евтини от всяка друга точка в листата.

Кейптаун е на второ място с обща цена от 54,35 паунда (63,37 евро, 68,54 долара), а тристепенно ядене за двама души коства по-малко от 35 паунда (40,81 евро, 44,14 долара). Като се има поради, че столицата е дом на всички тези чудесни заведения за хранене, това е много впечатляващо.

Едно от местата, които може да ви изненада, е Токио, който се класира на четвърто място. Но цифрите не лъжат - чаша вино в японската столица е единствено 3,62 паунда (4,22 евро, 4,57 долара), а бутилка вода? Това е едвам 61 пенса (71¢, 77¢).

В класацията попада и българският курорт Слънчев бряг.

Вижте я:

1. Хой Ан, Виетнам
2. Кейптаун, Южна Африка
3. Момбаса, Кения
4. Токио, Япония
5. Алгарве, Португалия
6. Шарм ел-Шейх, Египет
7. Слънчев бряг, България
8. Кута, Бали
9. Мармарис, Турция
10. Пафос, Кипър
11. Пенанг, Малайзия
12. Пукет, Тайланд
13. Делхи, Индия
14. Коста дел Сол, Испания
15. Монтего Бей, Ямайка

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР