Разходите за отбрана трябва да нараснат в целия Европейски съюз.

...
Разходите за отбрана трябва да нараснат в целия Европейски съюз.
Коментари Харесай

Олаф Щолц: Разходите за отбрана трябва да нараснат в целия Европейски съюз



Разходите за защита би трябвало да набъбнат в целия Европейски съюз. Това съобщи след съвещанието на Европейския съвет немския канцлер Олаф Шолц, чиято страна към този момент разгласи проекти за съществено нарастване на военния си бюджет в светлината на войната в Украйна

" Започваме да се оправяме с следствията от всичко това върху нашето бъдеще. Затова имахме дълъг диалог по отношение на защитата и сигурността и в тази връзка се съгласихме, че би трябвало да направи повече дружно, с цел да осигурим сигурност на Европа, в това число всички да похарчим повече средства за защита, в сравнение с в предишното ", съобщи Олаф Шолц и добави, че чака страните от Европейския съюз да удвоят отбранителната помощ за Украйна.

Европейските страни би трябвало да свържат напълно газопреносните и електрическите мрежи, с цел да могат да си оказват помощ в спешни обстановки, означи Шолц във връзка с зависимостта от съветския природен газ.

" Решения, като това, което Германия ще вземе за откриване на нови терминали за полутечен газ, ще бъдат подхванати и другаде. Ще свържем нашите газопреносни и електрически мрежи в Европа. Ще увеличим потенциали си, тъй че да си помогнем и ще развием други благоприятни условия за импорт ", уточни немския канцлер след днешното съвещание на Европейския съвет в Париж.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР