Разхлабваме мерките, вървим към колективен имунитет, България се справи с

...
Разхлабваме мерките, вървим към колективен имунитет, България се справи с
Коментари Харесай

Ангелов: България се справи , Мутафчийски: Нищо не е свършило


Разхлабваме ограниченията, вървим към групов имунитет, България се оправи с пандемията доста сполучливо. Това са заключенията на здравния министър, изложени през днешния ден на постоянния брифинг на оперативния щаб. Малко по-деликатно обаче се изрече началникът на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, който предизвести, че в действителност нищо не е свършило и би трябвало да продължаваме да се пазим и да сме деликатни. Той даде образец с Индия, която претърпява изключителна тежка втора вълна с цялостен колапс на болничната система. Там бяха публикувани няколко публични изказвания – че вирусът ги е подминал леко поради генетични аргументи, че тежкият локдаун би трябвало да завърши и хората да се върнат към нормалността и че всичко е утихнало и не може избухне отначало. Мутафчийски направи паралел с България, с цел да покаже, че прекомерното усмиряване не води до положителни резултати. Думите му в действителност подсетиха здравния министърсъщо да призове хората да продължат да съблюдават ограниченията. Въпреки че рестриктивните мерки към този момент са напълно малко – от през днешния ден разаботват и дистокетите. А 1 май стартира публично туристическият сезон.

Според данните на министър Ангелов, към 1 млн. души у нас са предпазени от COVID-19. При лекарите към този момент достигнахме груповия имунитет, добави той.

сподели при започване на брифинга А

Зелените коридори по празниците ще имунизират главно с РНК ваксини, към които има извънредно огромен интерес. Последните дни има рекорден брой имунизирани за ден, като най-вече са направените имунизации с „ Пфайзер “.

счита министър

Според него

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР