Разговорите за новия състав на кабинета трябва да продължат. Нека

...
Разговорите за новия състав на кабинета трябва да продължат. Нека
Коментари Харесай

Правителство в този формат ще има и след 6 март, успокоява Кирил Петков

Разговорите за новия състав на кабинета би трябвало да продължат. Нека успокоим всички, че в този формат след 6 март . Това съобщи за Българска телеграфна агенция съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в Кюстендил.

Той увери, че от групировката ще изпълнят своите обещания и ще поддържат Мария Габриел. Според тях обаче ротацията би трябвало да е огледална - Мария Габриел да е с най-високия пост в страната - министър председател, а Никой Денков да стане външен министър . По думи на Петков тази ротация ще даде опция и при последващи ротации да има един и същи тим и за външната, и за вътрешната политика, което било значимо за България.

Съпредседателят на ПП-ДБ означи, че до 6 март ще се чуват разнообразни знаци, само че съгласно него това искане е съответно. Ако ГЕРБ имат искания и за другите министри, трябвало да го да кажат.

Трябва да си кажем почтено, че министърът на Министерство на вътрешните работи е към тях, макар че настояват, че те нямат никакви министри , посочи Петков.
 Пеевски не вижда препъникамък за Министерство на външните работи, само че се стяга и за избори
Пеевски не вижда препъникамък за Министерство на външните работи, само че се стяга и за избори

Той не чака от ПП-ДБ да вършат крачка обратно, а просто да изпълнят съглашението

Той съобщи, че стабилността е значима за България, а като някогашен министър председател е на мнение, че съвместяването на този пост с министерската работа е съвсем невероятно.

" Сигурен съм, че няма смисъл да се вкарва нов човек в ролята на външен министър, тъй като външната политиката би трябвало да носи дълготрайност и отборност. Мария Габриел и Николай Денков работят добре и по тази причина имам вяра, че това ще е най-разумното решение ", разяснява Петков.

Той бе безапелационен, че
 Политическа партия не залагат сглобката за един стол, било той и във Външно
Политическа партия не залагат сглобката за един стол, било той и във Външно

Водят се диалози, само че има и по-важни цели

" Винаги сме работили с възприятие за отговорност. Все отново сме свободни хора. Някой би трябвало да ни убеди да създадем нещо, само че никой не може да ни накара ", посочи Петков.

Припомняме, по-рано през днешния ден и заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че, било той и в Министерство на външните работи. С думите си той даде знак, че, с който те потеглиха тази седмица и поръчката на Кирил Петков, че, се смекчава и се обмисля вид за оттегляне от настояването външното министерство да бъде взето от Николай Денков .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР