Разговорите с Фолксваген“ още не са приключили. Все още няма

...
Разговорите с Фолксваген“ още не са приключили. Все още няма
Коментари Харесай

Арх. Любомир Владиславов: Разговорите с „Фолксваген“ още не са приключили

Разговорите с „ Фолксваген “ още не са завършили. Все още няма публична информация и удостоверение на решението заводът да бъде в Турция, както и няма решение на надзорния съвет на концерна. В страната ни се разкриват производства на артикули свързани с концерна „ Фолксваген “ и занапред ще се създават такива.
Това съобщи арх. Любомир Владиславов пред бТВ по отношение на информацията, че Концернът „ Фолксваген “ е избрал Турция вместо България за създаване на нов цех за произвеждане на коли.

Владиславов разкри, че в края на ноември предходната година са почнали диалозите с компанията.

„ Вече пет пъти надзорния съвет не утвърждава покупко-продажбите, това значи, че има нещо, което ги стопира. Нашиете диалози ще продължат. “, сподели Владиславов.

Експертът изясни, че състезанието в който е взела участие България е за построяването на цех за огромни седани, който е трябвало да бъде ситуиран в Източна Европа. Трите терена, които са останали на финала са този до Кремиковци до София и два терена в Турция, които са в азиатската част.

Вероятно мениджмънтът е получил предложение, което не са можели да откажат. Възможно е да са видели късмет. Има рецесия в автомобилния свят. Променят се и усетите на потребителите, огромните седани не са измежду най-търсените модели.

В инфраструктурно отношение терена в България е най-хубавия в Източна Европа сега. Имаме най-малко една площадка, а съгласно мен е повече от една, на която може да се разположи всеки един авто цех.

Възможно е да е имало терзание за съществуването на квалифицирани фрагменти. В идващите години чакаме още 20 хиляди работни места. В Автомобилния клъстер работим интензивно за основаването на фрагменти посредством основаването на тренинг центрове, уточни още Владиславов.

Преди автомобилната промишленост имаше взрив на IT промишлеността. За да вършиме автомобилна промишленост би трябвало да имате терени, добра инфраструктура и доста хора, което не може да се реализира без поддръжката на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР