Разговорите между лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), Съюз 90/Зелени и

...
Разговорите между лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), Съюз 90/Зелени и
Коментари Харесай

Обсъждат облекчения в Германия заради кризата с руския газ frognews.bg

Разговорите сред лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), " Съюз 90 " / " Зелени " и насочената в поддръжка на бизнеса Свободна демократическа партия (СвДП) започнаха през днешния ден следобяд във Федералното канцлерство в Берлин.

Преди началото на консултациите водачът на СвДП Кристиан Линднер и ръководителят на парламентарната група на социалдемократите Ролф Мюцених споделиха, че се възнамерява приемането на " голям пакет " от помощи.

 

Освен канцлерът Олаф Шолц от ГСДП, вицеканцлерът Роберт Хабек от " Съюз 90 " / " Зелени " и  Кристиян Линдер от СвДП, в днешната полемика се включиха и още няколко министри и водачи от трите политически сили. 

 

Коалиционните сътрудници са разискали опциите за разпределяне на целеви помощи за пенсионери и студенти, намаляването на налозите и замяната на известния в Германия месечен билет за публичния превоз от девет евро, който беше годен до края на предишния месец. 

 

Все още не е ясно по какъв начин са протекли договарянията, отбелязва ДПА. 

От първи юли отпадна добавката върху цената на тока, чиято цел бе финансирането на построяването на мрежата от възобновими енергийни източници в Германия.

 

Освен това досегашните ограничения на държавното управление включваха и отпущането на еднократна помощ от 300 евро за всички трудово заети лица, еднократна помощ за всички безработни в размер сред 100 и 200 евро, нарастване на детските надбавки със 100 евро за дете, понижаване на цените на бензина и дизела за три месеца (юни, юли и август), като за същия интервал беше въведен и смесен билет за публичния превоз на цена от девет евро. 

 

Някои профсъюзи, крайнолявата партия " Левите " и крайнодясната " Алтернатива за Германия " предизвестиха, че през есента могат да призоват за митинги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР