Разговорът за бюджета за догодина и този за съставяне на

...
Разговорът за бюджета за догодина и този за съставяне на
Коментари Харесай

Поканен на разговори за бюджет, Янев поиска от Петков редовно правителство

Разговорът за бюджета за следващата година и този за сформиране на постоянно държавно управление би трябвало да вървят ръка за ръка с фокус върху политическия аспект. Това мнение изрази Стефан Янев на среща сред партията му и " Продължаваме промяната ".

В началото на срещата Кирил Петков преповтори главните претенции на партията си, главно измежду които е правенето на нов бюджет, а не продължение на остарелия, както планува служебният кабинет. И уточни - Политическа партия не желали да вкарват страната в спомагателни задължения.

" Ние сме доста мощно за финансовата дисциплинираност и сме подготвени на диалози с всички политически сили, че границата от 3% недостиг няма да бъде надвишена ", сподели експремиерът.

Стефан Янев акцентира значимостта от провеждането на диалози за бюджета, само че незабавно измести тематиката. " Почти всички партии в Народното събрание декларират, че са за сформиране на държавно управление поради тази комплицирана обстановка, поради упованията на хората, наслагването на рецесия върху рецесия. Безотговорно е да се приказва по различен метод. Ако в думите и политическите ни послания има истина, то първият ни диалог би трябвало да бъде за сформиране на държавно управление ", уточни той.

Разговорът е чисто политически, счита някогашният длъжностен министър председател. " Ако концентрираме напъните си да създадем държавно управление и това държавно управление внесе бюджет, за чието осъществяване ще дава отговор, е по-разумно от това да кажем - бюджет непременно, а кой ще го извършва е друга тематика ".

Петков обаче не влезе в разказа на Янев, а в противен случай - попари упоритостите му . Според Петков не е вярно да се смесва експертният диалог за бюджета и този за сформиране на кабинет.

" Съгласен съм с Вас, че едното не изключва другото. Просто не желаеме да ги събираме дружно ",отвърна Петков. И прикани " Български напредък " да поддържат импортираната в Народното събрание декларация на Политическа партия, призоваваща служебния кабинет да внесе нов бюджет.

Партията на Янев тук обаче още веднъж е на друго мнение - избират да се удължи настоящата фискална рамка , с цел да се избегнат рисковете от популистки оферти.
 Политическа партия и Демократична България дружно ще натискат служебния кабинет за постоянен бюджет
Политическа партия и Демократична България дружно ще натискат служебния кабинет за постоянен бюджет

Политическа партия подготвили декларация, с която упорстват служебният кабинет да внесе в Народно събрание бюджет за разглеждане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР