Разговорът ни с президента беше изключително съдържателен. Основата беше поставена

...
Разговорът ни с президента беше изключително съдържателен. Основата беше поставена
Коментари Харесай

Академик Денков: Имаме подкрепата на 109 депутати

Разговорът ни с президента беше извънредно изчерпателен. Основата беше сложена с този план за решение, който предложихме, и който слага въпросите върху какво би трябвало да се концентрираме като национални цели, които да ни обединят, и като задания, които да свършим дружно, търсейки болшинство в Народно събрание. Това е и най-трудната част от задачата.

Това сподели акад. Николай Денков, който получи втория мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. Представители на Политическа партия и президентът Радев разговаряха в продължение на съвсем два часа.



За момента имаме 109 народни представители, до момента в който приемането на законите за осъществяване на тези задания изискват болшинство. Така че това е същинската полемика, която следва. Чувствам се задоволен, че диалогът с президента и екипа му беше концентриран върху тези задания, които имаме да решаваме.

Срещата не беше протоколна, а извънредно доброжелателна и градивна. Всички ние имаме история с президента и институцията, познаваме се с него от 2017 година когато бях поканен за министър в предишен длъжностен кабинет. Има какво да си кажем всъщност, говорихме за това какво би трябвало да се свърши за България.

Основните ни цели са 4 и сплотяват всички политически сили и жителите, които те съставляват. Първият приоритет е за новаторска, високотехнологична стопанска система.

Вторият аспект е за националната сигурност и правовата страна. Третият - с енергийната сигурност, - това е доста настоящ проблем поради войната в Украйна. Четвъртият - с понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето, тъй като България е единствената страна, в която след влизането ни в Европейски Съюз проблемите се усилват, добави акад. Денков.

Целите, които сме сложили и дейностите за реализиране на тези цели, са реалистични. Като се изключи „ Възраждане “, която има явно напълно други показа за това по какъв начин би трябвало да се развива България, считам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи биха подкрепили декларацията. Не обсъждаме въобще трети мандат, това, което ни интересува е по какъв начин можем да осъществяваме втори мандат, всички старания са ориентирани натам. Най-важно е какво може да ни сплоти, с цел да работим дружно и да изповядваме своите полезности, добави Денков.

„ Основата беше сложена с този план на решение, който обявихме и слага въпросите върху какво би трябвало да се концентрираме тази година като цели и задания, търсейки болшинство в Народно събрание “, означи Денков за диалогът при закрити врата с Румен Радев.

В 14 ч. от Политическа партия са поканили всички парламентарно показани политически сили да разискват декларацията. „ Други две пристигнаха с цел да кажат по едно, две фрази на срещата, която организирахме предходната година “, напомни Денков и заключи, че формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа поддръжка, тъй като другояче няма по какъв начин той да се осъществя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР