Разговорът между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и

...
Разговорът между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и
Коментари Харесай

Повече от час Байдън и Путин разговаряха по телефона за Украйна

Разговорът сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън завърши в събота в 12:06 часа вашингтонско време (19:06 българско  време). Според американската страна диалогът е траял повече от час.

Белият дом към момента не е съобщил за наличието и резултата от диалога. Американският водач организира диалога си в резиденцията си в Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Както заяви по-рано съветският президентски представител Дмитрий Песков, самодейността за диалога беше на Вашингтон, а поръчката беше предшествана с документално послание от американска страна.

По тематиката по-рано през днешния ден френският президент Еманюел Макрон също организира телефонен диалог с Путин. От Елисейския замък оповестиха, че съветският президент не е споделил нищо, което да демонстрира, че се готви да подреди навлизане в Украйна.

Предишният диалог по тематиката на президентите на Русия и Съединените беше в края на предходната година. На 7 декември обсъждаха тематиката  чрез видеоконферентна връзка. Първата среща лице в лице сред Путин и Байдън като държавни глави пък се състоя в Женева през юни 2021 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР