Разговорът беше конструктивен, нямаме различия по управленската програма, заяви председателят

...
Разговорът беше конструктивен, нямаме различия по управленската програма, заяви председателят
Коментари Харесай

ИТН след срещата с БСП: Нямат различия по управленската програма, но не казват ще подкрепят ли кабинет

Разговорът беше градивен, нямаме разлики по управническата стратегия, съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов след траялите повече от час договаряния за сформиране на кабинет с Българска социалистическа партия.

" Ще помислим по този въпрос " - по този начин Йорданов отговори на питането дали ще поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. По думите му този диалог ще се води, откакто бъдат признати процедурните правила за избор на ръководител на антикорупционната комисия. Ива Митева пък препотвърди, че Има Такъв Народ ще работят по законопроекта за КПКОНПИ и ще внесат своите оферти сред първо и второ четене. Тя добави, че нямат съответни възражения против Рашков, само че не е добре да се слагат имена преди да е стартирана процедурата.

Още преди да е излъчен нов кабинет, обаче, Тошко Йорданов заприказва за разпад. Той предвижда, че в случай че още веднъж се наруши съдружното съглашение, е обикновено още веднъж да се стигне до същия сюжет.

Йорданов неколкократно отклони въпрос дали ще поддържат повторното издигане на Асен Василев за министър председател. Той отхвърли да разяснява и дали към момента важи поръчката, че ще поддържат кабинет без Асен Василев и Кирил Петков в него. Йорданов обаче загатна, че Има Такъв Народ ще оспори издигането на някои от лицата на Политическа партия.

" Има имена които са допустими, има имена, които няма да са допустими. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР