Разговор за духовност и мир на четири очи между папа

...
Разговор за духовност и мир на четири очи между папа
Коментари Харесай

Празничният 24 май на българската парламентарна делегация в Рим

Разговор за нематериалност и мир на четири очи сред папа Франциск и ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и взаимно поднасяне на венци от делегациите на България и Северна Македония в базиликата “Санта Мария Маджоре ” - по този начин беше маркиран 24 май от формалната парламентарна делегация в Рим.



В деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ръководителят на Народното събрание Росен Желязов организира среща на четири очи с папа Франциск, след което се състоя и разширена визита с представителите на националното заседание при Светия отец. Разговорът с папата е бил за духовността и мирът.



В политически аспект Желязков посочи, че би трябвало да преодоляваме разликите между тях, с цел да има устойчиво ръководство след 2 години на рецесии и неустойчивост.

Поздравявам ви по тази причина, че макар, че сте толкоз разнообразни, сте дружно в името на вашата страна България - това обръщение насочи Папа Франциск към българската парламентарна делегация по случай 24 май.



" Много топъл диалог. Той пази топли мемоари от визитите му през 2019 година. Обръщението му за мирът на земята има известно знамение, тъй като той сподели, че мирът е положително богатство, не е просто задоволително да няма война ", сподели Росен Желязков - ръководител на Народното събрание.



Желязков посочи, че би трябвало да преодоляваме разликите посред ни изключително в подтекста на събитията у нас:

" Много добре бяха осведомени с последните развития на политическата обстановка в България и насърчиха, по този начин както всички останали европейски ръководители, процеса за нормализация на политическия ни живот. Темата е да има устойчиво ръководство, тъй като 2 години рецесии и неустойчивост, в която и да е страна по света, изключително страна членка на Европейски Съюз, буди паника. "

Официалната делегация на България участва и на молебена в базиликата " Сан Клементе ", където сервира венец пред мощите на Свети Кирил.



Българската делегация се срещна с великия магистър на Суверенния Малтийски медал, който сложи тематиката за помощта за Украйна. Росен Желязков посочи, че страната ни поддържа Украйна - стопански, финансово и политически.



По-късно българската и македонската делегация сервираха дружно цветя на българската и македонската плоча в базиликата “Санта Мария Маджоре ”.

" И по този метод да покажем по какъв начин ни свързва общо минало, само че по какъв начин ще ни свързва и общо бъдеще и това беше символиката на днешния ден ", уточни Росен Желязков.



фотоси: Пресцентър на Народното събрание

" Да покажем още един път, че без значение на това, което политическите партии правят… народите се имат за общите неща за положителното на жителите и на нашите институции ", съобщи Талат Джафери - ръководител на Народното събрание на РСМ.

Председателят на Народното събрание се срещна и с ръководителя на Камарата на депутатите Лоренцо Фонтана.

Вижте повече от специфичните ни пратеници в Рим Милена Кирова и Любен Бързаков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР