Разговаряме за практична пътна карта за осъществяване на точките от

...
Разговаряме за практична пътна карта за осъществяване на точките от
Коментари Харесай

Скопие: Не водим тайни преговори с България. Бучковски: Не съм чудотворец, нито нечий жокер

Разговаряме за практична пътна карта за реализиране на точките от Договора за добросъседство с България, съобщи нощес Зоран Попов, държавен секретар в министерството на външните работи на Република Северна Македония, който е част от преговорния екип със прилежаща България, написа " Независен весник ". Няма никакви секрети договаряния, съобщи Попов, наблягайки, че има непрекъснати договаряния с българското външно министерство. Попов декларирал, че се беседва за документ и прецизирал: " ще забележим дали това ще бъде меморандум или протокол към използване на контракта ".

Мога да кажа, че пътната карта се отнася за ускорена реализация на Договора за добросъседство и съдействие в разнообразни области - стопанска система, обучение, защита, просвета, околна среда, декларирал Попов пред телевизия Телма.

Като преговорен екип под управлението на премиера, никой, в нито един миг, не е приел диалози, които се отнасят за македонския език и еднаквост, подчертал Попов.

Относно назначението на Владо Бучковски за специфичен представител за връзките с България, Попов декларирал, че това е явен и категоричен сигнал за сериозността и посветеността на държавното управление за вложение в добросъседски връзки с България.

Не съм вълшебник, нито съм нечие асо, прикрито в ръкава, нито пък нечий жокер. Аз съм Владо Бучковски, някогашен министър председател, който през миналите 15 години построи доверие в българското общество. Вярвам, че това ще бъде добавена стойност в напъните, които поставя нашето държавно управление, с цел да успеем и намерим решение в духа на европейските полезности, съобщи нощес новоназначеният специфичен представител за разногласието с България Владо Бучковски, представен от " Независен весник ". Бучковски разгласи, ще координира с държавното управление първите си визити в България.

" Ние, като същински другари, като виновни политици, имаме вяра, че можем да намерим общ език. Общата история би трябвало да бъде нашият влог в общото бъдеще ", съобщи Бучковски за упованията за своята задача.

След Любчо Георгиевски, Бучковски е вторият някогашен министър председател и авторитетен политик, който е определен от държавното управление да се опита да стопи леда със София, написа скопският вестник.

Премиерът Зоран Заев оцени през вчерашния ден във Facebook, че опитите на опозицията да блокира работата на Народното събрание в условия на международна пандемия са рискови, срамни и безотговорни. Заев прикани депутатите от опозицията да преразгледат своето мнение. Зоран Заев насочи обръщение към депутатите от ВМРО-ДПМНЕ да откажат смирение на Мицкоски, написа " Независен ".

Премиерът упрекна опозицията, че се пробва да блокира приемането на закони по време на пандемията от ковид, измежду които за ваучери от 6000 денара, за помощ за пенсионерите, самотните родители, свободните актьори и филмовите дейци. Заев насочи обръщение към депутатите от ВМРО-ДПМНЕ да решат дали послушанието към водача им Мицкоски за тях е по-важна от жителите.

Вестник " Вечер " оповестява, че опозиционната ВМРО-ДПМНЕ е оповестила блокади в Скопие и митинги в 15 града, на които ще желае оставката на премиера Зоран Заев. Няма да позволим оскърбление и ликвидация на държавните и националните ползи и точно по тази причина всички дружно, сплотени и всеобщо ще изпратим обръщение, че Зоран Заев и СДСМ би трябвало да си заминат допустимо най-бързо, защото донесоха на Македония единствено провали и неуспехи, обявиха от опозиционната партия. За през днешния ден в 15 часа ВМРО-ДПМНЕ разгласи митинг пред държавното управление и министерството на външните работи. Протести с начало 18 часа са планувани и в 15 други градове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР