„Разглеждаме закон за Българския червен кръст, приет единодушно - с

...
„Разглеждаме закон за Българския червен кръст, приет единодушно - с
Коментари Харесай

В закона за Българския червен кръст се появиха промени в Закона за извънредното положение


„ Разглеждаме закон за Българския червен кръст, признат единомислещо - за основаването на подкрепяне на активността и основаването на център за образование на фрагменти, който да може до образова и хора отвън страната. Добре показан закон, дебатиран закон, гласуван единомислещо. Изведнъж в закона за БЧК се появяват промени в закона за изключителното състояние “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков от трибуната на Народно събрание. Той разясни, че според правилника са възможни оферти за промени сред първо и четене, които влизат в предметния обсег на закона, признат на първо четене.

„ Тази бърза писта, която се употребява непрестанно в този парламент, до момента потвърди единствено едно – по този начин направени промени водят до неверни решения. Дори и когато са основани с благосклонност, неналичието на време за тяхното разискване и осмисляне прави по този начин, че в последна сметка те не провокират мечтаните резултати. Това е положителният случай. Лошият е - когато са направени по този начин, че да облагодетелстват една или друга сфера “, безапелационен е Зарков. Народният представител от левицата изясни, че става дума за помощ към туроператорите, гласувана преди време от Народно събрание - 35 евро на седалка. „ Тогава взехме решение, че това ще важи единствено за туроператори, които употребяват български лицензирани превозвачи. „ Сега отпада думата „ български “, отпада изискването да могат да бъдат финансирани задгранични единствено когато няма интерес от български и тази помощ се уголемява. По създание нямаме опция да обсъдим дали е добре или не, само че е несъмнено, че ще се ангажират спомагателни разноски от държавния бюджет – не е ясно какъв брой, какъв резултат, къде ще отидат “, добави той.

„ Внесено е сред първо и второ четене, с цел да „ мине бързо “. Това най-често значи, че ще изтекат пари от държавния бюджет без резултат “, счита Зарков. Той акцентира, че е било допустимо предлагането да бъде импортирано в обособен законопроект: „ Имахме опция да го разгледаме в естествени периоди - щяхме да чуем какво мислят туроператорите, българските лицензирани преводачи, браншът и други заинтригувани лица “.

„ От Българска социалистическа партия няма да се уморим да повтаряме, че правилото на правова страна значи всеки да съблюдава разпоредбите, в това число разпоредбите, по които се основават правила “, съобщи още националният представител. По думите му протичащото се е неприемливо и левицата сигнализира за тези правни нарушавания от началото на работата на 44-тото Народно заседание: „ Правната комисия е трябвало да каже, че поправката е неприемлива за разискване, тъй като излиза от предметния обсег на закона, да обърне внимание на народните представители, че имат право на обособена законодателна самодейност. И по този метод да сложим стоп на една от най-преките пътеки към лобизъм и корупция - през промени на законите по този метод “.

„ Този развой е антиправен и антидемократичен по съществото си. Три години и половина приказваме за това, очевидно е че въпреки всичко сте решили да продължите по този път – жалкото е, че цената заплащат българските жители “, заключи Зарков.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР