Разделеното заради Брекзит британско правителство бе застигнато от нов скандал

...
Разделеното заради Брекзит британско правителство бе застигнато от нов скандал
Коментари Харесай

Нов скандал на Дауниг стрийт 10: Тереза Мей дала на Huawei да гради 5G мрежа

Разделеното поради Брекзит английско държавно управление бе застигнато от нов скандал през днешния ден след приключване на информация, че министър председателят Тереза Мей е разрешила при избрани условия на китайския гигант Huawei да развива мобилна мрежа 5G в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Противоречивото решение е било взето във вторник на среща на Националния съвет за сигурност, макар съпротивата на някои министри, които се считат за евентуални кандидати за поста на Мей.

В Националния съвет за сигурност са включени единствено по-важните министри и висши представители на службите за сигурност, които преди този момент подписват документ, който ги задължава да не разгласяват полемиките, в противоположен случай подлежат на наказателна отговорност, оповестява БНР.

Вестник „ Телеграф “ обаче заяви късно във вторник, че Мей е одобрила Huawei да построява детайли от английската телекомуникационна мрежа от последващо потомство, които „ не са в сърцевината ѝ “.

Съединени американски щати изрично се опълчват на включването на китайската компания в такива планове, тъй като съгласно китайското законодателство компанията е задължена да оказва помощ на държавното управление си в разследваща активност, в случай че това бъде поискано от нея.

Секретарят на държавното управление сър Марк Седуил – най-висшият английски служител, дал ултиматум на присъстващите на Съвета до четвъртък следобяд да отрекат, че стоят зад изтеклата информация, настояват медии на Острова.

Външният министър Джереми Хънт и военният Гавин Уилямсън го създали първи, последвал ги вътрешния министър Саджид Джавид, който като Хънт се спряга за правоприемник на Мей като водач на торите, както и още един участвал член на кабинета.

„ Скай нюз “ заяви през днешния ден, че продължаващата инспекция за източника на изтеклата информация може да се трансформира в наказателно следствие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР