Разделението между проевропейска, проатлантическа ориентация и проруска, проевразийска ориентация ще

...
Разделението между проевропейска, проатлантическа ориентация и проруска, проевразийска ориентация ще
Коментари Харесай

Огнян Минчев посочи кое ще бъде най-значимото разделение в българската политика

" Разделението сред проевропейска, проатлантическа ориентировка и проруска, проевразийска ориентировка ще се окаже най-дълбокото и най-значимото разделяне в българската политика за идващия политически цикъл ". Това мнение изрази политологът Огнян Минчев на полемиката „ Прекратяване на съветските зависимости – наложително изискване за действителната евроатлантическа интеграция на България ", проведена от Атлантическия съвет на България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Минчев уточни няколко механизма, посредством които, през 90-те години на предишния век и изключително при започване на нашия век, има завръщане на съветския имперски надзор, на кремълския надзор върху България – енергетиката, систематичната корупция, битката за преодоляване на българското общество с хибридна агитация.

Според Минчев триумфът на тази вълна на съветска агитация се дължи значително и на обстоятелството, че не реагирахме на нея съответно. " След като влязохме в НАТО и в Европейски Съюз, счетохме, че сме си свършили работата и престанахме да приказваме за тези неща ", добави Минчев.

" Всичко това е една добре структурирана машина, платена със свръхпечалбите от енергийните доставки, както и корупцията е платена от тях, машина, която е заела сериозен контингент от български участници в своето действие и която в сегашното време стартира да дава своя резултат и върху балансите на политическата ни система ", разяснява още Огнян Минчев.

Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, който беше измежду участниците в полемиката, съобщи, че доставките на оръжие за страната му би трябвало да се усилят, тъй като точно на бойното поле в Украйна се взема решение дали свободата на Европа ще бъде непокътната за всички нации. " Ако режимът на Путин надвие украинската опозиция, идната цел ще бъдат страните от Европейски Съюз ", сподели Москаленко. Той добави, че историческите провокации изискват смели решения и това се отнася за всички страни от Европейски Съюз, в това число и България.

" Необходими са ни още оръжия, с цел да достигнем паритета на бойното поле и да отблъснем съветските войски, в това число от Донбас и Крим, което ще възвърне стабилността и сигурността в целия Черноморски район ", сподели дипломат Москаленко.

Дипломатът съобщи още, че войната на Русия против Украйна не е просто за завладяване на една страна и заличаване на живота в нея, а това е посягане върху свободата като такава. " За всички демократични страни  и всички свободни хора по света е значимо страната ни да не остане сама в борбата с Русия ", сподели Москаленко.

" Благодарни сме на България за стъпките, които към този момент предприе в поддръжка на Украйна ", сподели още посланикът. Сред тях той уточни поддръжката за глобите против Русия, филантропичната помощ на украинските жители, потърсили протекция у нас и прикани страната ни да не стопира с поддръжката си за страната му. " Ние сме признателни на България за поддръжката на самодейността украинско военно съоръжение да бъде ремонтирано в българските фабрики ", сподели още Москаленко.

 

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР