Разчетите на зенитните ракетни комплекси С-400 Триумф пристъпиха към изпълнение

...
Разчетите на зенитните ракетни комплекси С-400 Триумф пристъпиха към изпълнение
Коментари Харесай

Русия извади ракетите С-400

Разчетите на зенитните ракетни комплекси С-400 " Триумф " пристъпиха към осъществяване на учебно-бойни задания по отркиване и заличаване на съперника в границите на учения в Новосибирска област, оповестиха от командването на руския Централен боен окръг. „ Триумф “ е съветски зенитно-ракетен комплекс с огромен и междинен обхват на деяние, предопределен за противоракетна защита против нуклеарна офанзива, за противопоставяне на всевъзможни бойни самолети, балистични ракети, свръхзвукови цели и т.н. Всяка оперативна система на комплекса разрешава едновременна пукотевица по до 36 цели с до 72 управляеми ракетни боекомплекта.

Беларус изиска преди дни от Русия спомагателни комплекси С-400 - с цел да я пази от възможни офанзиви от Запад.

В същото време Пентагонът разгласи, ще отсрочи плануван тестов пуск на междуконтинентална балистична ракета " Минитман III " (Minuteman III) в опит да понижи увеличеното напрежение, пристигнало след като Русия разгласи, че слага нуклеарните си сили в нараснала подготвеност, предава Българска телеграфна агенция.

Обявеното от съветския президент Владимир Путин повишение на бойната подготвеност на нуклеарните сили разпали опасения, че съветската инвазия в Украйна може да докара до нуклеарна ескалация, като някои европейски представители видяха в това прикрита опасност към Запада. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в сряда, че възможна Трета международна война би била нуклеарен спор.

Пентагонът изрично осъди съветската изразителност към най-разрушителните въоръжения в света и съобщи, че се надява решението за отсрочване на теста на междуконтиненталната балистична ракета да послужи за образец на Москва.

" В този миг на напрежение ние осъзнаваме какъв брой значимо е и Съединени американски щати, и Русия да имат поради риска от неправилна преценка и да подхващат стъпки за понижаване на тези опасности ", сподели представителят на Пентагона Джон Кърби.

Той съобщи, че решението за отсрочване на теста има за цел " да показва, че ние нямаме желание да пристъпим към каквито и да било дейности, които могат да бъдат разбрани или интерпретирани неправилно ".

Способната да носи нуклеарен заряд междуконтинентална ракета " Минитман III " е основен детайл от американския стратегически боеприпас и има обхват от над 6000 благи (9660 км).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР