Разбира се, няма нищо по-хубаво от разходка по плажа под

...
Разбира се, няма нищо по-хубаво от разходка по плажа под
Коментари Харесай

Лятото е хубаво, но есента е по-добрият сезон за пътешествия

Разбира се, няма нищо по-хубаво от разходка по плажа под жаркото слънце. И да, несъмнено лятото е сезонът, в който всички отиват на отмора. Но в случай че можете да изчакате още малко, до есента, ще спечелите доста повече, в сравнение с очаквате.

След лято, в което светът се сблъска с невиждани рекордни аномалии, горски пожари, високи цени и тълпи от хора - относителното успокоение на пътуването през септември и октомври ще пристигна тъкмо в точния момент за доста пасажери.
Дали есента е по-доброто време за пътешестване от лятото?
Да, безусловно “, споделя Хейли Берг, водещ икономист за приложението за пътешестване Hopper, пред CNN.

Ако можете да преместите всевъзможен тип пътешестване – без значение дали вътрешно или интернационално – през септември и октомври, ще платите по-малко от пиковите летни пътувания, споделя тя. А в случай че имате поради нещо екстравагантно, още по-добре изчакайте до есента.

„ Винаги споделям, че в случай че желаете да отидете на меден месец, огромна фамилна почивка, всяко пътешестване, при което се интересувате или желаете да извършите в действителност огромна инвестиция – в този момент е моментът да резервирате и стартирате това пътешестване, тъй като ще получите доста повече за бюджета си “, сподели Берг.

И спомагателните плюсове не са единствено за вашия бюджет. Все още е топло в доста търсени дестинации, само че не е горещо. Освен това е по-малко пренаселено.

„ Пренаселеността е същински проблем по време на пиковите сезони “, споделя туристическият съветник Джим Бенд, който има Pique Travel Design в региона на Минеаполис-Сейнт Пол.

Като пътувате по време на невисок сезон или по-слаб сезон може да помогнете на локалната стопанска система, която се пробва да се оправи по резистентен метод с пренаселеността “.

По данни на Hopper през есенния интервал цените на всички полети падат като за Европа това е приблизително с 31% по-малко. Азия остава „ извънредно скъпа “, само че спадовете на цените за есента са по-осезаеми от нормално, сподели Берг. Билети от Съединени американски щати през есента на 2023 година до Шанхай са към $1523, което е с $902, или 37%, по-евтино от лятото.
Ползите оттатък цената
Много известни дестинации, които регистрираха рекордни температури през лятото, най-сетне се охлаждат. Части от Италия, Испания и Гърция това лято имаха температури над 38 градуса.

В допълнение към по-ниските температури, „ можете също да откриете, че цените също са доста по-ниски “, сподели консултантът по пътуванията Ашли Лес, създател на Postcards from …, който е основан в Лисабон, Португалия. Разходите за престой в доста известни летни курорти стартират да падат, когато тълпите от Европа и чужбина се връщат на работа и учебно заведение.

Обикновено най-евтините месеци в годината за пътешестване са януари, септември и октомври, тъй като това са трите месеца, в които множеството хора не пътуват “, сподели Берг.

Има и изгода за локалните хора от харченето на пари в дестинации отвън пиковите месеци.

Алекс Бентли, началник на продуктовия отдел на Audley Travel, туроператор със седалище в Обединеното кралство, загатна, че места като Непал, Южна Африка и Индонезия си коства да се обмислят за есенни ваканции.

Няма толкоз доста гости, което може да помогне на бюджета на клиента. Посетителите към момента могат да се насладят на обичайно време, има многочислени невероятни забележителности и места за проучване, а едно посещаване оказва помощ за удължение на сезона, генерирайки доста скъпи туристически долари отвън пиковите часове на пътешестване “, сподели Бентли.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР