„Разбира се, че ще се ваксинирам“. Това заяви вселенският патриарх

...
„Разбира се, че ще се ваксинирам“. Това заяви вселенският патриарх
Коментари Харесай

Вселенският патриарх: Разбира се, че ще се ваксинирам!

„ Разбира се, че ще се имунизирам “. Това съобщи вселенският патриарх Вартоломей, отговаряйки на въпрос на вестник „ Вима “ дали ще си сложи ваксина против ковид, заяви БГНЕС.

„ Смятам, че това го изисква и възрастта ми. Наближавам 81 години, тъй че спадам към възрастовата група, която би трябвало да се имунизира. Това обаче не е единствено въпрос на нужда или избор, а и на отговорност към близък “, акцентира вселенският патриарх.

Той изрази вяра, че скоро ще се имунизира по-голямата част от популацията в света, с цел да спре разпространяването на смъртоносния вирус.

„ Разбира се, до тогава всички би трябвало да съблюдаваме прецизно защитните ограничения, с цел да не оплакваме повече жертви “, акцентира патриарх Вартоломей. Той уточни, че пандемията е трансформирала обществения живот, всекидневието ни, нашето присъединяване в живота на Църквата.

„ През целия този интервал сме надълбоко трогнати от страданията на безчет ближни и сме впечатлени от саможертвата на лекари и санитари. Затова е недопустимо при толкоз жертви и толкоз болежка да има хора, които подценяват съществуването на пандемия, смятайки, че тя е дело на някакви кръгове “, безапелационен беше вселенският патриарх.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР