Разбира се, че бих искал да играя повече. Но ситуацията

...
Разбира се, че бих искал да играя повече. Но ситуацията
Коментари Харесай

Как Гризман се превърна в играч за по 30 минути заради 40 млн. евро

" Разбира се, че бих желал да играя повече. Но обстановката е такава, каквато е. Не зависи от мен. "  Думите са на Антоан Гризман - международен първенец от 2018 година Футболистът, за който " Барселона " заплати 120 млн. евро през лятото на 2019 г. 

Той изненадващо се трансформира в твърда запаса във втория си сезон от преотстъпването си от " Барса " назад в " Атлетико " (Мадрид). В първите седем публични мача от началото на сезона Гризман нито един път не стартира като титуляр и непроменяемо влизаше в игра сред 61-ата и 63-ата мин. Въпреки положителната си форма, макар трите маркирани гола досега. Едва в осмия - дербито против " Реал ", той стартира като титуляр и игра от самото начало.

Проблемът се крие в изискванията по контракта за отдаване чартърен, съгласно който " Атлетико " е задължен да откупи Гризман от " Барселона " за 40 млн. евро, в случай че французинът бъде на терена приблизително най-малко 45 минути в 50% от мачовете за двата сезона, за колкото е срокът за преотстъпване (2021/22 и 2022/23). Всъщност съглашението е включвало уговорка, че при изиграни над 50% от мачовете през първия сезон автоматично се задейства удължение с още една година, което и е станало.

Президентът на " Атлетико " Енрике Сересо трансферира виновността за протичащото се върху треньора Диего Симеоне. " Антоан е отличен футболист и аз доста се веселя, че е при нас. Имаме отлични връзки с него. Никога не се меся по въпросите за състава ", каза Сересо. На собствен ред

 

Симеоне се пробва да замете тематиката " под килима ":

 

" Реалността е, че когато Гризман играе 30 минути, той играе доста добре. Той беше променлив през предишния сезон, само че се надяваме, че методът, по който го използваме в този момент, може да ни служи добре. Всички можем да забележим неговите качества и опит в минутите, които получава. "

Създалата се обстановка обаче никак не подхожда на " Барселона ", откъдето се надяват на тези 40 млн. евро. Каталунците даже смятат, че тези пари са им в забрадка вързани, защото през сезон 2021/22 Гризман към този момент е играл по над 45 минути в 30 от вероятните 37 мача, в които е бил на терена. От " Атлетико " пък подозират, че информациите за клаузите по контракта за французина са

 

съзнателно пуснати от " Барса " като опит за оказване на напън

 

върху клуба от Мадрид. " Дюшекчиите " не считат да заплащат 40 млн. и се пробват да понижат сумата на 15 млн.

Изданието " Ел Ларгуеро " твърди, че каталунският клуб към този момент приготвя правосъден иск. В " Барселона " не желаят да си връщат Гризман, защото заплатата му от 20 млн. евро годишно ще стане проблем за бюджета, в който върху разходната част е натрапен доста непоколебим надзор.

В разнообразни медии се появиха информации, че са почнали договаряния сред двата клуба за излизане от обстановката. Френският в. " Екип " даже побърза да заяви, че е реализирано съглашение за понижаване на цената на Гризман на 25 млн. евро. Според " Мундо Депотиво " обаче в " Барселона " са отказали да създадат компромис и упорстват за 40-те милиона. 

Като индиректно удостоверение, че не е налице съгласие сред двата клуба, идва коментарът на Енрике Сересо за възможната опасност от правосъдно дело от страна на " Барса ". " Не знам, нищо не е стигнало до нас. Не знаем дали ще ни съдят. Чие тълкувание е вярно? Не знам, в този живот всичко е допустимо ", разяснява президентът на " Атлетико ".

Отношение по въпроса взе и президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас. " Нека договорът да бъде пояснен от способен орган. Подобно нещо не се случва за пръв път. Въпросът ще бъде отвеян към трибунал. До 6 месеца ще излезе решение, което няма да предстои на обжалване ", съобщи той.

За момента излаз от обстановката не се вижда. Но при опазване на статута на Гризман на твърда запаса и финален отвод на " Атлетико " да го откупи, французинът е задължен да се завърне през лятото на 2023 година в " Барселона ", защото договорът му с каталунците е до юни 2024 година Но пък " Барса " не желае сходен процес поради упоменатата висока заплата, която сега ще утежни доста обстановката в клуба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР