Разбиха панорамен далекоглед на терасата на бургаския културен център "Морско

...
Разбиха панорамен далекоглед на терасата на бургаския културен център "Морско
Коментари Харесай

Откраднаха далекогледа от Морската градина в Бургас

Разбиха панорамен далекоглед на терасата на бургаския културен център "Морско казино " и откраднаха събраните в него монети. Инцидентът е станал към 4:00 часа сутринта.

Охранителни камери са снимали вандалите, съобщи Българска национална телевизия.

От фрагментите на двете камери за видеонаблюдение се вижда по какъв начин двама души идват, за малко време чупят кутията с монетите, изсипват ги и си потеглят.

От Културния център разясняват, че днешният случай е четвъртият за петте години, откогато устройствата са инсталирани. "Много ясно се виждат лицата на хората, които са създали това, незабавно съобщихме на полицията, те иззеха записите, тъй че най-вероятно скоро ще разберем кои са тези хора ", разяснява Людмила Кутиева.

От разрушения далекоглед се вижда цялата морски простор - от Поморие до Созопол. Таксата е 50 стотинки. Оборотът от устройствата се регистрират всяка седмица и в монетника е имало към трийсетина лв.. За да бъде възобновен обаче ще би трябвало време и средства.

"Вземат парите и хвърлят монетника в морето. Търсили сме го с водолази, веднъж го намерихме, само че другите два пъти не ", уточни още Кутиева.

От Община Бургас приканват хората да се обадят в полицията, в случай че познаят кои са младежите, разрушили далекогледа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР