Разбиха група за наркотрафик в ГДБОП. При специализирана акция са

...
Разбиха група за наркотрафик в ГДБОП. При специализирана акция са
Коментари Харесай

Началници в ГДБОП опъвали чадър върху наркотрафика


Разбиха група за наркотрафик в ГДБОП. При профилирана акция са арестувани двама висши чиновници на ГДБОП и един чиновник на Министерство на вътрешните работи, оповестиха основният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

Арестуваните са началникът на отдела за противопоставяне на наркотрафика от „ Главна дирекция за битка с проведената престъпност” и началникът на бранша в същата дирекция, както и още един чиновник на Министерство на вътрешните работи. И тримата са арестувани за 24 часа. Началникът от ГДБОП е арестуван сега на приемане на рушвет.

Иван Гешев посочи, че не престават претърсванията на голям брой обекти и жилища. Предмет на делото е проведена незаконна група, занимаваща се с подкупи и практикуване на чадър върху групи за наркотрафик и разпространяване на опиати освен на територията на България.

Това са най-висшите ръководители за противопоставяне на опиатите у нас, както и главните ни контакти с нашите интернационалните сътрудници, изясни основният прокурор.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са и ще не престават да са безкомпромисни към всевъзможни случаи на закононарушения, без значение дали са осъществени от наши чиновници или не, закани се Гешев.

В интерес на българските жители е самите ние да си почистим къщичката и това го вършим. Реализация в подобен размер не се е случвала в новата история на България, разгласи триумфите си основният прокурор. Той също така изиска промени в ГДБОП, които обаче би трябвало да бъдат осъществени от вътрешния министър и министър-председателя.

Стана ясно, че Младен Маринов към този момент е наредил инспекция на ГДБОП и ще предложи промени в нейната конструкция. Той дефинира случилото се като доста неприятно. И добави, че е разпоредил на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да се направи повсеместен разбор на работата на дирекцията, с цел да могат да обсъдят с премиера решение за промени в структурата й. Да почистим нейното име, сподели министър Маринов.

Във всяко стадо има мърша, както е споделил народът. Това, което вършим не би трябвало да се възприема като неприятен знак за Министерство на вътрешните работи. В прокуратурата също има проблеми, само че ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с нарушителите, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не против нея – аз и вътрешният министър, ще бъде безкомпромисни, добави в нормалния си жанр Иван Гешев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР