Разбиха две наркооранжерии в шумен, като разследването започнало след добита

...
Разбиха две наркооранжерии в шумен, като разследването започнало след добита
Коментари Харесай

Разкриха две наркооранжерии ​в Шумен

Разбиха две наркооранжерии в гръмък, като следствието почнало след добита информация, че мъж от града отглежда канабисови растения.

Криминалистите подхванали претършуване в частен парцел във вилна зона край Шумен, населявана от 48-годишен локален гражданин и неговата другарка.

В двора униформените разкрили две построени оранжерии, с инсталирани климатици и съоръжение, в които били полагани грижи за развъждането на общо 267 растения в друг етап на развиване, засадени в саксии, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.



В едно от пространствата били открити и конфискувани 282 полуизсъхнали стръка канабис, както и към 850 г суха тревиста маса под формата на глави, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

Иззети са още 241 корена разсад канабис с друга височина – сред 20 и 50 см., и съоръжение за развъждане и сушене на растенията.

В хода на интервенцията е осъществено претършуване и в жилището на 48-годишната жена, където са открити към 300 г суха тревиста зелена маса канабис.



Двамата са арестувани за период до 24 часа, работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР