Делото за побоя над секретаря на заличеното от регистрите в

...
Делото за побоя над секретаря на заличеното от регистрите в
Коментари Харесай

Отново отложиха делото за побоя над Христиан Пендиков

Делото за побоя над секретаря на заличеното от регистрите в Република Северна Македония Сдружение " Цар Борис Трети " Христиан Пендиков беше отсрочено заради неявяването на двама от очевидците на обвиняването, оповестява.

Братята Сергей и Сава Костовски бяха призовани нередовно и в едно от предходните съвещания съдът в Охрид разпореди те да бъдат доведени с полиция. От днешните думи на съдията по делото стана ясно, че полицията не е съумяла да ги открие, " тъй като вратата на дома им била затворена ". В залата беше прочетена информация от бащата на братята, че са възпрепятствани да участват, тъй като имали служебно пътешестване до Гевгелия.

" Това е или несъблюдение, или непознаване на закона от страна на полицията, тъй като не е задоволително да бъде установено, че никой не е отворил вратата ", съобщи Димитрия Цобоски, юрист на обвинените Илия Спасески и Борче Ангелов, който в залата съобщи, че " това демонстрира нефункциониране на системата ".

Смятам, че това отношение към съда е несериозно. Това, че двамата очевидци не идват, а полицията не ги довежда, единствено удължава делото. Идваме, съвещанията се организират едвам бъде оповестена последваща дата. Това значи, че правосъдните институции доста постоянно могат и да не извършват отговорностите си и като страна би трябвало да се захванем с някои проблеми, тъй като всяко нефункциониране на някой орган в страната нарушава гражданските ни права ", съобщи пълномощникът на пострадалия Пендиков Стефан Камишевски.

Съгласно закона съдът може да разпореди неявилите се очевидци да бъдат задържани и по този начин да бъдат доведени в съда, прецизираха и двамата юристи.

Македонските жители Илия Спасески и Борче Ангелов са обвинени за нанасяне на тежка телесна щета на Христиан Пендиков от ненавист на етническа основа в Охрид на 19 януари 2023 година

Следващото съвещание е планувано за 12 юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР