Районният съд във Видин призна лидера на гражданско сдружение БОЕЦ

...
Районният съд във Видин призна лидера на гражданско сдружение БОЕЦ
Коментари Харесай

Съдът оправда лидера на БОЕЦ по дело за всяване на паника

Районният съд във Видин призна водача на гражданско съдружие БОЕЦ Георги Георгиев за почтен по обвиняване, че във фейсбук страницата на организацията е разгласил подвеждаща информация за ковид. Става дума за видео от 20 април, в което Георгиев и видинчанинът Петър Миланов настояват, че в северозападния град се отказва да бъдат тествани за COVID-19 медици и контактни лица. Прокуратурата обаче беше решила, че това е неистина, която всява суматоха в обществото, поради което водачът на БОЕЦ беше притеглен към наказателна отговорност.

Георги Георгиев поддържа тезата си за отказано тестуване на контактни лица със известие във Facebook на медицинска сестра в МБАЛ „ Света Петка “ във Видин, която е била в контакт с болен от ковид, само че не е изследвана. Няколко дни по-късно това признава и друга здравна сестра в болничното заведение. Освен това даже шефът на РЗИ в регионалния град доктор Венцислав Владински декларира на брифинг, че по разпореждане от Националния действен щаб не се вземат проби на контактни лица, а просто да остават 14 дни под наблюдаване на персоналния доктор.

Другият участник във видеото на БОЕЦ - Петър Миланов, описа също пред " Сега ", че нито той, нито неговата сестра, нито пък 86-годишната му майка са били тествани за ковид, макар че са контактни лица, никой не ги е потърсил, нито са сложени под карантина. " 7 дни се опитвахме да ги накараме да ни тестват, само че отхвърлиха, тъй като сме нямали признаци. Ние си наложихме непринудено карантина, тъй като сме виновни жители. Сега сме изолирани тримата ", коментира Миланов през април.
Прокуратурата във Видин крие истината за болничното заведение с коронавирус
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР