Районният съд във Велико Търново взе мярка за неотклонение Задържане

...
Районният съд във Велико Търново взе мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима трафиканти, пипнати със 7 мигранти край Велико Търново

Районният съд във Велико Търново взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с трима обвинени за трафик на мигранти.

В. М. и Ю. С. от село Глогово са привлечени в качеството на обвинени за това, че на 20 юни в съучастничество, за да набират за себе си имотна полза, помогнали на седем чужденци от Сирия, Ирак и Палестина, двама от които ненавършили 16-годишна възраст, да минават незаконно в страната. Трафикантите превозвали бежанците  с две коли - " Ауди А 6 “ и „ Пежо 307 “, през прохода Хаинбоаз и били спрени на бензиностанция до Велико Търново.

Третият участник в схемата е зад решетките като помощник на причинителите Ю. С. и В. М. Той съзнателно ги улеснил в осъществяване на закононарушението посредством предоставяне на препоръки, уточнения и премахване на пречки - като указвал пътя и предупреждавал за съществуването на полицейски патрули.

Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието на лицата, съществуването на заплаха да се укрият и да извършат други закононарушения, заради което във връзка с тримата обвинени е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР