Районният съд във Варна призна за виновен 38-годишен мъж за

...
Районният съд във Варна призна за виновен 38-годишен мъж за
Коментари Харесай

Съд във Варна наложи 1000 лева глоба за побой на шофьор на линейка

Районният съд във Варна призна за отговорен 38-годишен мъж за причиняване на телесна щета на длъжностно лице – водач на специфичен автомобил /линейка/, при осъществяване на службата му като чиновник от екип на Център за незабавна здравна помощ.

Инцидентът зародил вечерта на 4-ти декември 2020 година в село от община Аксаково. Екип на ЦСМП – гр. Варна се отзовал на подаден сигнал посредством тел.112 от подсъдимия във връзка влошено здравословно положение на едно от децата му. Под въздействие на използван алкохол, подсъдимият почнал да се държи несъответстващо, да основава спънки и насочва обети по адрес на здравното лице, заради което бил помолен да излезе отвън
жилището. Навън подсъдимият насочил експанзията и обидите си към водача на колата за спешна помощ, опитал се да смъкна очилата и маската му, след което с пестник го блъснал в региона на корема. Последвал и втори удар, който бил непосредствено общопризнат от излизащия от къщата доктор и незабавно бил подаден сигнал за протичащото се на незабавния телефон.

В резултат на потърпевшия, в качествотому на длъжностно лице и при осъществяване на службата му, била породена лека телесна щета.

38-годишният обвиняем е неосъждан. Той бе освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказване – санкция в размер на 1000 лв.. Той бе наказан да заплати и сторените по делото разходи. Решението на Районен съд - Варна предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР