Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение

...
Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста обвинения за насилието над момичето в Стара Загора

Районният съд в Стара Загора взе непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ” по отношение на обвинения за нападението на 18-годишно момиче от Стара Загора поради опасност за ликвидиране, откакто по-рано днесРайонната прокуратура внесе искане за задържането му, осведоми Българска телеграфна агенция.

Адвокатите на обвинения Валентин Димитров и Петко Кънев са поискали отказ на съдията по делото Тодор Минов, заяви пред публицисти юрист Кънев. Като причина те са изтъкнали, че той е гледал първата мярка за неотклонение на Г.Г. Съдията е показал, че процедурата не е нужна. Кънев разяснява още, че отбраната ще апелира взетата мярка за неотклонение.

Нападението е станало в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на който са повдигнати две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на Г.Г. от сходен темперамент.

Сигнал за нападението е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвинявмият е бил арестуван за период от 24 часа и тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно престъление.Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав е счел, че съгласно събраните доказателства по делото закононарушението се квалифицира като нанасяне на " лека телесна щета ".

Преди дни беше открито, че два дни преди 18-годишното момиче да бъде обезобразено, то еполучило текстови известия от обвинения посредством интернет приложение. " Едва на 29 юли към полицията се е обърнал някогашният другар на потърпевшата. В неговия роман се обяснява, че тя е споделяла с него по време на връзката си с обвиненото лице, че по отношение на нея са отправени закани и е упражнявано принуждение. Това ни послужи за мотив да бъде призована самата потърпевша и, защото е минало време и след отшумяване на това посттравматично положение, в което е била след насилието, тя също удостоверява за отправените закани ", сподели тази заран пред публицисти районният прокурор Таня Димитрова. На 24 юни посоченият за причинител Г. Г. е изпратил известие със наличие: " Направо те умъртвявам ", а на 25 юни - " Ще ти закача главата ". На идващия ден влиза в дома на жертвата с маска и макетен нож, нанася ѝ юмручни удари в главата.

Г.Г. беше арестуван през вчерашния ден по досъдебно произвеждане по отношение на отправените закани.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР