Районният съд в Русе глоби мъж с 1000 лева, тъй ...

Районният съд в Русе глоби мъж с 1000 лева, тъй

Мъж отнесе глоба от 1000 лв. заради фалшиво обаждане на тел. 112, че е ограбен

Районният съд в Русе санкции мъж с 1000 лв., защото подал подправен сигнал на тел. 112, че е ограбен. Това оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Срещу 32-годишния мъж се водело дело през 2020 година за неплатена прехрана на детето му. Мъжът помолил съда да му даде време, с цел да преведе цялата сума от 2520 лв. и да се възползва от привилегията на закона да не бъде осъден за това.

Той нямал пари и на 10 юли същата година решил да се обади на тел. 112 и да съобщи, че чужд млад мъж на колело му издърпал чантичката, в която имало калъф за очила, персонална карта и 2800 лв..

По случая било формирано следствие, а мъжът бил разпитан, като пред служителите на реда доразвил версията си. Разследващите минали по описания от подсъдимия път и иззели записите от охранителните камери. Оказало се, че мъжът лъже. По тази причина е притеглен като обвинен.

От съда осведомят, че за сходно закононарушение законът планува до две години затвор.

Мъжът признал виновността си. Тъй като е пълновръстен и неосъждан, а от закононарушението не са настъпили имуществени вреди, Районният съд му наложил единствено санкция от 1000 лв..

Решението може да се апелира в 15-дневен период пред Окръжния съд в Русе.

Източник: lupa.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg