Районният съд в Пазарджик остави без уважение искането на Окръжната

...
Районният съд в Пазарджик остави без уважение искането на Окръжната
Коментари Харесай

Собственикът на пистолета, с който е извършено убийство във Виноградец, излезе от ареста

Районният съд в Пазарджик остави без почитание настояването на Окръжната прокуратура досегашният ръководител на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чието оръжие беше погубен човек, да остане в ареста. Съдът постанови по отношение на Влайков да се приложи по-леката мярка за неотклонение - домакински арест. Това заяви организация " Фокус " като се базира на известие на съда.

Прокуратурата упреква Влайков за това, че по време на празненство не е взел нужните ограничения за сигурност, дал е оръжието си на дете, вследствие на което е последвала гибелта на Наско Тонкев.

Съдът счете, че е налице обоснованото съмнение, че обвиненият е направил вменените му действия. На този начален стадий на следствието обаче не може да бъде изрично изведено, че Влайков е дал огнестрелното оръжие на детето заради съществуването на голям брой несъгласия по делото. Съдът реши, че няма действителна заплаха обвиненият да се укрие, да извърши друго закононарушение или да повлияе на следствието.

Решението на съда не е дефинитивно и прокуратурата може да стачкува пред Окръжния съд – Пазарджик в 3-дневен период.

Пред съда окръжният прокурор Васил Малинов е коментирал показанията на шестгодишното дете, което било признало, че е направило изстрела, довел до гибелта на Наско Тонкев, осведоми " Фокус ". Детето споделило, съгласно думите на прокурора, че револверът му е даден от човек с кожено яке, а единственият в компанията с такава дреха бил Влайков. Прокуратурата изтъкнала и това, че обвиненият е обществена персона и може да повлияе на очевидците, заяви " Фокус ".

Според отбраната на Влайков, представена от " Фокус " детето неколкократно е трансформирало показанията си, а самият той не би могъл да повлияе на очевидците, тъй като те към този момент са споделили, какво са видели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР