Районният съд в Дупница потвърди глоба от 10 хиляди лева

...
Районният съд в Дупница потвърди глоба от 10 хиляди лева
Коментари Харесай

Глобиха с 10 000 лв. кмета на Дупница заради градското сметище

Районният съд в Дупница удостовери санкция от 10 хиляди лв. за кмета на Общината инж.Методи Чимев поради изхвърлени на закритото преди 4 години бунище край града. Глобата е поредна, от юни м.г. от Регионална инспекция за опазване на околната среда след инспекция по сигнал, че камиони изсипват боклуци по сметището, което е в рекултивация.

При инспекцията е открито, че депото, към 20 декара, е оградено, като е обезпечена защита и видеонаблюдение. Въпреки това - в  момента на инспекцията сметоизвозващ камион е изсипвал смесени битови боклуци на подравнената част, като на същото място са открити 8 купчини битови боклуци - пластмасови опаковки, найлони и други с размера на профилиран сметоизвозващ камион.



За констатациите от инспекцията е бил формиран протокол и акт с наказателно разпореждане за 10 хиляди лв., което кметът апелира.

Това е следващата санкция за кмета на Дупница поради сметището, което непрекъснато се самозапалваше и обдимяваше региона на селата Джерман, Блажиево и ж.к. " Бистрица ". Решението може да се апелира в 14-дневен период пред Административен съд - Кюстендил.

Все още 6 общини от Кюстендилска област - Кюстендил, Дупница, Невестино, Трекляно, Сапарева баня и Бобов дол, нямат хранилище за отнасяне на отпадъците. Регионална инспекция за опазване на околната среда постоянно сформира актове за санкция на кметовете, нарушаванията обаче не престават.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР