Районният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемия за пожара

...
Районният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемия за пожара
Коментари Харесай

Районният съд в Благоевград остави в ареста обвиняемия за пожара на "Купола"

Районният съд в Благоевград остави в ареста обвинения за пожара в центъра на града Орлин Соколов от Дупница. По думите на единия от юристите на арестувания – Албина Анева, арбитър Георги Янев е счел, че общественият интерес би трябвало да надделее и че са породени обилни имуществени вреди.
" Съдът одобри, че има огромна степен на възможност за съпричасност на нашия клиент към действието. Ще апелираме. Гледането на мярката е планувано за другия четвъртък от 14:30 часа. За мен липсват безапелационни доказателства, че тъкмо моят клиент е създателят на това действие. Той не е разпознаван, не се открива дали в същата вечер е бил в заведението, по него няма следи от запалителна течност. За нас изрично няма данни за неговата съпричастност. Той е дал подробни пояснения къде е бил във въпросната вечер, само че изрично няма никакво различаване. Той няма присъди, има едно наказване през 2010 година, за което е оправдан. Син е на някогашния ръководител на Районен съд – Дупница. Причината да тръгне към сръбската граница е, че е бил поканен на посетители при негов непосредствен в Димитровград ", съобщи юрист Албина Анева.



" По предоставените записи от камерите няма направена лицева експертиза, която изрично да откри, че някое от лицата е арестуваното лице. По делото не е направена пожаро-техническа експертиза, която да откри дали пожарът е зародил в или отвън постройката. Има разпитани лица и протоколи от показания ", добави другият юрист на обвинения Васил Глинджурски.



По думите на прокурора по делото Красимир Тодоров, съгласно обвиняването са налице безспорни доказателства, че лицето Орлин Соколов е причинител на този палеж.

" В това произвеждане ние би трябвало да потвърдим, че съществува обосновано съмнение и че той е действителният причинител ", добави прокурорът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР